Regeringen og Hvidovre Kommune er enige om at igangsætte arbejdet for at etablere fremtidens moderne erhvervsområde i forlængelse af det nuværende Avedøre Holme. Området skal hedde Holmene, og visionerne for erhvervslivets muligheder er lige så store, som kravene til området er grønne.

Stor efterspørgsel efter en adresse på Avedøre Holme gør, at der nu er basis for at udvide. Derfor lancerer Hvidovre Kommune sammen med regeringen og med opbakning fra Københavns Kommune i dag planerne om at etablere et af Nordeuropas største, grønneste og mest innovative erhvervsområder i forlængelse af Avedøre Holme.

Området kommer til at hedde Holmene. Og ved at genskabe den oprindelige landskabsmæssige form og forbinde det nye områdes i alt 9 holme via et grønt naturbælte, bidrager Holmene med 700.000 kvm ny, bynær natur og 17 kilometer ny kystlinje.

- I Hvidovre Kommune er vi både visionære og nyskabende. Og vi er bevidste om vores historie og den grønne fortid, området ved Avedøre Holme kan bryste sig af. Derfor er visionerne for erhvervslivets muligheder på Holmene lige så store, som kravene til området er grønne, siger borgmester i Hvidovre Kommune, Helle Adelborg, og fortsætter:

Holmene bidrager med nye kvm til erhverv og frigiver dermed områder til for eksempel boliger andre steder i hovedstaden og er derfor en vigtig del af regeringens helhedsplan for fremtidens København. Erhvervsminister Rasmus Jarlov glæder sig over, at Holmene ifølge analyser kan bidrage med op mod 54 milliarder kr. i forbedret BNP-effekt.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

- Det er utroligt vigtigt, at vi arbejder på at styrke rammerne for vækst og udvikling i hovedstadsområdet, der er en vækstmotor ikke bare for resten af Sjælland, men for hele landet. Derfor er det glædeligt, at Hvidovre Kommune arbejder på at udvide og udvikle attraktive erhvervsarealer i hovedstaden tæt på både lufthavn og motorvej. Og så er det jo et ekstra plus, at der med projektet også er fokus på at skabe nye grønne og rekreative arealer til borgerne på Vestegnen, siger Rasmus Jarlov.

Ifølge analyser fra Deloitte samt af COWI, Urban Power og DHI vil Holmene skabe op til 12.000 nye arbejdspladser og op mod 30.000 nye jobs i afledte effekter. Holmene bliver en vækstdriver, der vil gøre Storkøbenhavn til et vækstcenter for hele Danmark.

Holmene vil stå helt færdige i 2040. De anlægges i etaper, og det forventes, at jordopfyldningen kan igangsættes med det første spadekast allerede i 2022. 6 år efter, at arbejdet indledes, forventes første holm at stå færdig.

Med Holmene får hovedstadsområdet og Danmark et nyt 3,1 millioner kvm stort erhvervsområde med plads til omkring 380 nye virksomheder, og hvor der bliver tænkt i nye og innovative trafikløsninger. Med de afgrænsede holme bliver der mulighed for, at virksomhederne kan etablere sig i klynger, så de kan udnytte de cirkulære synergier, vidensdele og brande sig sammen.

Med nærheden til offentlig transport, en international lufthavn og de store uddannelsesinstitutioner vil Holmene styrke hovedstadsområdet i kampen om at tiltrække virksomheder, internationale investeringer og højtkvalificerede medarbejdere og fremtidssikre erhvervsudviklingen i Storkøbenhavn.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS