Mens Gehl Arkitekter og SLA kan pakke kufferterne til Lyon efter at have sikret en ordre fra et delegationsbesøg; så kan danske virksomheder få travlt i Indien. One-Point Entry har fortsat succes med at tage imod udenlandske beslutningstagere, der søger smarte og grønne løsninger i Greater Copenhagen.

Københavns bæredygtighed og livskvalitet er stadigt trækplaster for byudviklere verden over. One-Point Entry (OPE), der er den fælles modtageenhed for Greater Copenhagen, har derfor haft et travlt år. Mens OPE fik 237 henvendelser i 2015 fik de 400 i 2017. Samtidig oplevede OPE en massiv interesse fra danske virksomheder, der kan opnå internationale samarbejdspartnere og kunder gennem OPE.

- Efterspørgslen på dansk knowhow inden for smart city-løsninger er stadig i kraftig vækst, og det skal vi udnytte. One-Point Entry vil derfor fortsætte sin målrettede indsats med at matche internationale erhvervsdelegationer med kommuner og virksomheder. Herved øger vi ikke kun virksomhedernes position og netværk på globale markeder; vi skaber i flere tilfælde konkrete eksportmuligheder, siger Claus Lønborg, direktør i Copenhagen Capacity, der driver One-Point Entry sammen med Københavns Kommune.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 27. februar 2018.

Med boligprojekter i over 60 lande er britiske Grosvenor en af verdens største ejendomsudviklere. Og med interesse for københavnske byprojekter, som Nordhavn, Ørestad og Carlsberg, kontaktede Grosvenor tidligere på året tegnestuen Gehl Arkitekter, der er medlem af OPEs virksomhedsnetværk. OPE planlagde i denne forbindelse et 2-dages besøg i Greater Copenhagen med relevante aktører fra OPEs netværk.

Grosvenor mødte blandt andet SLA, der har haft stor succes i Oslo, Dubai, Detroit og Paris med deres ekspertise indenfor klimatilpasning. Og få uger efter besøget blev SLA kontaktet af Grosvenor for at byde ind på en byrumsopgave i Lyon, hvor SLA og Gehl Arkitekter nu begge er ansat.

- SLA har siden 2015 arbejdet målrettet mod en internationalisering. Det er dyrt at bygge en international portefølje op, og særligt den salgsmæssige del og netværksvedligeholdelse er krævende. Derfor er det både en tidsmæssig og økonomisk fordel at vi sammen med One-Point Entry kan skanne besøgene så de præcis matcher vores strategi, fremhæver Rasmus Astrup, partner i SLA.

Også den indiske by-organisation The Urban Vision har været på inspirationstur i København med direktørerne fra nogle af Indiens største ejendomsudviklere. I de kommende år vil den indiske regering nemlig udvikle 100 smarte byer, der skal gøre Indiens tætbefolkede storbyer bæredygtige og beboelige.

NB! Ørestad - nye planer og projekter for 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 24. april 2018.

Delegationen blev i denne forbindelse introduceret til Tredje Natur, 3XN, COBE, Dissing + Weitling, Gehl Arkitekter, SLA og Rambøll, der kan få travlt, hvis den indiske delegation slår på tråden. Besøget blev derudover afsluttet med et indisk-dansk byudviklingsseminar, støttet af Quercus Group, hvor det blev diskuteret, hvordan danske virksomheder kan levere konkrete løsninger til byudviklingsprojekter i Indien.

- Vi er inspirerede af Greater Copenhagen. Efter at have mødtes med en række meget dedikerede frontfigurer i hovedstadens bygge- og miljøsektor er vi blevet endnu mere optagede af bæredygtighed og livskvalitet i byer – alle synes, at vores tur til København var den hidtil bedste studietur nogensinde, siger Prathima Manohar, skaber af Urban Vision.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS