Tyske investorer køber 38 Rema 1000-ejendomme i Danmark for for over 1 milliard kr. gennem Savills-fond.

Savills Investment Management har gennem fonden Savills IM European Food Retail Fund købt 38 danske Rema 1000-ejendomme for 1,04 milliard kr. af Reitan Handel. Det skriver Gewerbeimmobilien24.de.

- De 38 ejendomme er godt spredt på tværs af byområder i de største danske byer og samfund, udtaler Gerhard Lehner, der er administrerende direktør og for Savills IM i Tyskland.

Rema 1000 forbliver som lejer i butikkerne på en 15 år lang lejekontrakt.

- Ikke mindst på grund af den langsigtede lejekontrakt og afkastprognosen, der er over målet, passer denne investering perfekt med vores nye fonds strategi, siger Gerhard Lehner og påpeger, at fonden allerede har flere ejendomme i sigtekornet.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 1. september 2021.

Det er den første investering for fonden, der har kapitaltilsagn fra 6 institutionelle, tyske investorer om 810 millioner kr. Fonden er fortsat åben for andre institutionelle investorer og sigter mod knap 5,6 milliarder kr.

Fonden er dog primært målrettet tyske investorer, mens sigtekornet er rettet mod ejendomme med forhandlere af fødevarer som ankerlejere, da disse butikker ikke er så følsomme over for økonomiske konjunkturer, ligesom de ikke er så truede af den stigende internet-handel som andre butikker.

Det geografiske fokus er på Danmark, Benelux-landene, Frankrig, Italien, Spanien, Portugal, Storbritannien og Irland samt Tyskland og Østrig.

Savills IM er i forbindelse med handlen blevet rådgivet af Bruun & Hjejle, KHR Architects samt Savills og Capital Investment.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS