Udviklingsplanen for Bassin 7 og Ø4, som er udviklet af Bjarke Ingels Group (BIG) og Gehl Architects møder modstand fra flere sider. I alt omfatter planen 100.000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri.

Udviklingsplanen for Bassin 7 og Ø4 var i høring i slutningen af 2014, og her protesterede pensionskasserne Topdanmark og Pensam ifølge JP Aarhus mod ændringen af den maksimale bygningshøjde i området, hvor der nu åbnes op for en 71,5 meter høj bygning. Selskaberne frygter, at byggeriet vil skygge for deres lejlighedsprojekt Havneholmen på naboøen.

Også flere arkitekter er skeptiske overfor planerne. Det gælder blandt andet Knud Fladeland Nielsen, der er ophavsmand til helhedsplanen for de bynære havnerarealer, som Bassin 7 hører under.

NB! Byudvikling for 81 milliarder i Aarhus. Konferencen afholdes d. 19. marts 2015.

- Det har været udgangspunktet lige fra begyndelsen at skabe en bedre kontakt mellem by og vand, og det går man så på kompromis med nu, og det er der 2 bebyggelser, der især gør. Det er ikke for stædigt at holde fast i noget, men jeg konstaterer bare, at der er sket nogle ændringer, som ikke gør byen bedre. Tværtimod, siger han ifølge JP Aarhus.

Kilden og Mortensen skal i første omgang opføre 20.000 kvm boliger og erhverv samt 3.000 kvm bylivsaktiviteter som caféer, teater og lignende i et samlet projekt til 1 milliard kr. Det sker i samarbejde med BIG, Gehl Architects, Moe og entrepenøren Casa, som forventer at stikke spaden i jorden i 2015. Projektet indeholder 275 lejligheder og omfatter et højhusbyggeri i 20 etager, som skal stå klar i 2017. I alt kan der opføres 100.000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri fordelt på 6 byggefelter med mulighed for 1.200 lejligheder.

NB! Planloven - effektiv håndtering - regler og løsninger (Aarhus). Seminaret afholdes d. 16. april 2015.

- Det virker, som om man har presset citronen mest muligt. God arkitektur relaterer sig til det sted, man bygger, og her virker det lidt, som om det er en Ørestadsklon, der kommer frem, siger Lars Juel Thiis, indehaver af Cubo og formand for kulturmiljørådet i Aarhus Kommune.

Stadsarkitekt i Aarhus, Stephen Willacy, afviser dog kritikken og påpeger, at byen får "et markant byggeri i verdensklasse". Han bakkes op af stifter og partner i BIG, Bjarke Ingels, som ikke mener, at planen for Bassin 7 afviger voldsomt fra den oprindelige helhedsplan.

- Det afviger muligvis en lille smule fra den oprindelige plan, men min opfattelse er, at Aarhus Kommune gerne ville have en videreudvikling med henblik på at skabe noget nyt. Men jeg mener helt ærligt, at Fladelands intentioner er fastholdt, mens vi har lagt et nyt lag af kvalitet oven på, siger Bjarke Ingels.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder