Fortsat stigende huspriser har igen skabt rekorder på boligmarkedet, hvor salgsprisen for villaer og rækkehuse i september var de højeste siden 2010. Det viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks. Se top 10 over kommunerne med størst stigning og fald i priserne.

Salgsprisen for villaer og rækkehuse nåede i september 2016 det højeste niveau siden 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle. På landsplan lå salgsprisen på 12.954 kr. per kvm, og det er en svag, men kontinuerlig stigning, der har fået prisen op på rekordniveau.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

Også i Region Hovedstaden slog salgspriserne rekord med en kvm-pris på 23.080 kr., og i Region Sjælland var salgsprisen i september på det højeste niveau siden 2011.

- Der er en fortsat positiv udvikling på boligmarkedet, og tendensen ser ud til at fortsætte. Det afspejles ikke bare i de stigende priser, men også i faldende salgstider, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

NB! Finansiering af ejendom. Konferencen afholdes d. 21. februar 2017.

I september tog det i gennemsnit 174 dage at sælge en villa eller et rækkehus på landsplan, og så hurtigt er det ikke gået siden 2011. Også Region Hovedstaden og Region Sjælland slog deres egne rekorder med salgstider på henholdsvis 109 og 170 dage i gennemsnit i september.

- Lige nu er der medvind til husejerne, men nu hvor en ændring i boligskatterne svæver i luften, er det ikke til at vide, om det fortsætter. Boligmarkedet kan reagere både på stigende skatter og på en stigende rente, så der er flere faktorer, der kan få billedet til at se helt anderledes ud om et halvt år, siger Birgit Daetz.

NB! Bestyrelsesarbejde i ejendomsselskaber. Konferencen afholdes d. 6. september 2017.

Er man på udkig efter nyt hus, skal man heller ikke forvente, at sælger er klar til at barbere boligprisen ned. Således faldt nedslaget i kvm-prisen på landsplan med 1,6 procent i september. Faldet i de kontante rabatter, der gives ved hushandler, er med til at understrege den positive udvikling på boligmarkedet, der har været for villaer og rækkehuse.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens