Byrådet i Aalborg har vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for byggeri af 40.000 kvm fortrinsvis boliger på et areal på Østre Havn, som primært ejes af TK Development, mens en mindre delt ejes af ejendomsudvikler Stig Holmboe Thorsen fra Scandinavian Property Development.

Byrådet i Aalborg Kommune godkendte mandag den 23. maj 2016 endeligt en lokalplan samt en udbygningsaftale vedrørende et vejkryds med TK Development og ejendomsudvikler og direktør i Scandinavian Property Development, Stig Holmboe Thorsen.

NB! Aalborg: Planloven - regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 1. december 2016.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre 40.000 kvm boliger på et 28.500 kvm stort areal på hjørnet af Nyhavnsgade og Beddingen i udviklingsområdet på Østre Havn.

- Det er jo en af de lokalplaner, der har været rigtigt længe undervejs. Vi har brugt rigtig lang tid i udvalget på at diskutere det. Jeg tror, at den (lokalplanen, red.) har været 4-5 år undervejs. Og det er rigtigt, at der ligger en høj bebyggelsesprocent på grunden, hvilket egentligt har været hensigten fra starten, sagde John G. Nielsen, medlem af By- og Landskabsudvalget for Venstre, da lokalplanen blev behandlet.

NB! Boligbyggeri for 24 milliarder i Aalborg. Konferencen afholdes d. 6. december 2016.

Lokalplanen muliggør en arkitektonisk varieret bebyggelse i 7-10 etager plus penthouse. Bebyggelsen skal ifølge lokalplanen danne rum omkring Østre Havnebassin og samtidig udgøre en god helhed med nabobebyggelserne. Bebyggelsesskalaen skal nedtrappes til eksisterende bys skala langs Nyhavnsgade, hvilket vil sige 3-7 etager.

På nabogrunden på Nyhavnsgade er A. Enggaard i fuld gang med at opføre et 17.000 kvm stort kontorhus, og på den anden side af Nyhavnsgade har 2E Group og Alabu netop stukket spaden i jorden til 12.000 kvm boliger.

NB! Aalborg: Bygningsreglement BR15 - de nye krav. Seminaret afholdes d. 13. oktober 2016.

Endeligt har 2E Group på beddingen så småt sat gang i omdannelsen af den gamle maskinhal, som oprindeligt er opført til Stuhr Maskin- og Skibsbyggeri, til 13 nye luksusboliger i projektet The Old Yard, som på længere sigt også omfatter byggeriet af 31 lejligheder i et punkthus på 10 etager. Punkthuset udvikles i øvrigt i samarbejde med TK Development.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i Jylland