Nu bliver det billigere at købe en bolig eller at optage et tillægslån. De nye regler skal gøre livet lettere for de knap 200.000 danskere, som hvert år går igennem en tinglysningsproces.

Den 1. juli 2019 trådte nye regler for tinglysningsafgift for pant i fast ejendom i kraft. Blandt de vigtigste ændringer er lavere tinglysningsafgifter og mere enkle regler både ved optagelse af nye lån og ved omlæggelse af eksisterende lån. Derudover kommer de nye regler også til at gælde for andelsboliger, og dermed bliver reglerne ens for boligejere og andelshavere.

- Vi har længe kæmpet for ændringer i tinglysningsafgiftsloven for at gøre reglerne mere enkle og reducere omkostningerne for den enkelte boligkøber. Så det er godt nyt for alle, der fremadrettet skal tinglyse pant i fast ejendom eller i en andelsbolig – for eksempel i forbindelse med køb, siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit- og ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

I dag består tinglysningsafgiften af både en fast og en variabel afgift. Med de nye regler er begge afgifter blevet lavere.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

- Når man køber en bolig, er der en række omkostninger, som man skal betale – udover selve prisen på boligen. Jeg er sikker på, at de kommende boligkøbere bliver glade for, at de nu kan spare penge på tinglysningsafgiften, siger Peter Jayaswal.

Hvis man eksempelvis tinglyser et nyt pantebrev på 1,5 millioner kr., vil man fra den 1. juli 2019 spare 800 kr. på den samlede tinglysningsafgift og fra den 1. januar 2026 vil man spare 4.000 kr. Derudover kan man – uanset pantebrevstype – spare 14.500 kr. ved overførsel af tinglysningsafgift fra et tidligere tinglyst pantebrev på 1 million kr. til et nyt pantebrev på 1,5 million kr.

Fakta


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder