I Thyborøn vil de omdanne en ”tør” idrætshal til et vandaktivitetscenter. Omdannelsen omfatter en idrætshal på 1.300 kvm med tilstødende mellembygning og foyer.

Det er første gang transformationen fra idrætshal til vandkulturhus bliver prøvet, men bestyrelsen i Thyborøn Fritidscenter fik ideen, da den lokale skoles lille svømmehal måtte lukke på grund af dårlig stand. Foreningen Realdania har bevilget
14 millioner kr. til Thyborøn Vandkulturhus, lokalt kendt som Projekt Vandværk.

Hallen vil efter omdannelsen rumme et moderne vandkulturhus med 4 bassiner - blandt andet 2 børnebassiner med en vandrutsjebane, et varmtvandsbassin. Et bassin bliver så dybt, at der vil kunne etableres en helikopter-attrap/bølgemaskine til gavn for erhvervslivet og fiskeriskolen. Multihallen bliver til leg, dans, bevægelse og boldspil samt trænings- og motionsrum.

NB! Jylland: Rådgivers honorering og erstatningsansvar. KURSUS. Seminaret afholdes d. 29. august 2017.

- Vi har ventet med spænding i lang tid, og vi har løbende har en god dialog med Realdania. Nu er beslutningen truffet, og det er med den - indtil videre - største donation til projektet, udtaler en meget glad bestyrelsesformand i Thyborøn Fritidscenter (TFC), Chris Olesen.

Arbejdet med færdiggørelsen af tegningerne, samt klargøringen til projekteringen skal nu sættes i gang, så ledelsen i TFC samt centrets rådgiver skal hurtigst muligt mødes, for at sætte gang i det videre forløb.

NB! Jylland: Den nye planlov. KURSUS. Seminaret afholdes d. 30. marts 2017.

Med støtten fra Realdania er der indsamlet 33 millioner kr. Selve Vandkulturhuset har en pris på 37 millioner kr., og så er det et ønske at flytte cafeteriaet ned i stueplan, renovere omklædningsrummene samt udskifte halgulvet, som er fra 1968.

Hallen vil blive omdannet, således at 2/3 bliver til vandkulturhus og 1/3 til multihal. Desuden vil flere funktioner i huset blive omplaceret, hvilket giver mere synergi og sammenhæng i huset, og understøtter bedre rammer for fællesskaber.  

Vandkulturhuset Thyborøn modtager udover støtten fra foreningen Realdania også støtte fra blandt andet  Lokale og Anlægsfonden og Lemvig Kommune.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri