I en tid med meget høj byggeaktivitet i Aarhus skal samarbejdet mellem brancheforeningerne og Teknik og Miljø intensiveres. Det skal blandt andet ske i arbejdsgrupper, hvor relevante repræsentanter drøfter fælles problemstillinger.

Brancheforeningerne inden for byggeriet og Teknik og Miljø vil rykke endnu tættere sammen.

- Vi har et ønske om, at vi i højere grad får drøftet de problemstillinger, både branchen og vi oplever. Det giver os bedre mulighed for at finde de løsninger, der virker bedst for alle parter, siger Claus Nickelsen, centerchef i Teknik og Miljø.

I brancheforeningerne ser man frem til at udvide samarbejdet, der er startet op med et godt samspil mellem Byggeri og de lokale organisationer. Formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher, mener allerede, de første resultater er ved at vise sig.

- Vi er netop blevet enige om, at vi genoptager de årlige informationsmøder, hvor kommunen giver indsigt i det kommende års projekter, som kan berøre branchen, siger han.

Samarbejdet skal også udmøntes i, at konkrete emner behandles i udvalgte arbejdsgrupper. I første omgang skal det defineres, hvilke arbejdsgrupper, der er behov for.

- Der er ingen tvivl om, at vi har behov for at diskutere parkering i forbindelse med byggeri i midtbyen. Derfor vil vi som noget af det første nedsætte en arbejdsgruppe under overskriften Parkering. Og sådan vil der være flere emner, som berører flere grupper i branchen, siger Søren Dyhr, formand for Aarhus Håndværkerforening.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning