I 2021 købte Tecta Invest ejendommen med en tomgang på 50 procent. Nu er den fuldt udlejet.

Investeringsselskabet Tecta Invest har netop udlejet 3.232 kvm på Sofiendalsvej 88-92 til Aalborg Kommune. Tecta Invest købte i 2021 kontorejendommen med 50 procent tomgang, men virksomhedens lokale tilstedeværelse og investering i ejendommen har betydet, at den nu er fuldt udlejet.

EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg formidlede sidste år salget af ejendommen til Tecta Invest, der også selv har domicil i ejendommen og har også stået for udlejningen af ejendommen.

- Vi købte sidste år ejendommen med 5.000 kvm tomgang, da vi overtog, så vi er meget tilfredse med, at den nu er fuldt udlejet. Vi er selv flyttet ind i ejendommen, så vi kan om nogen sige god for bygningen, og derfor er det også fedt, at potentialet udnyttes. Vi har haft et længerevarende godt samarbejde med Martin Brasholt Mikkelsen og Frank Jensen fra EDC Erhverv, så de fik også opgaven med at udleje Sofiendalsvej 88-92, udtaler direktør i Tecta Invest, Jesper Brøndum.

- Vi har indgået en 10-årig lejekontrakt med Aalborg Kommune, der vil bruge lokalerne til en special- og familiegruppe, og som en del af aftalen investerer vi 8-9 millioner kr. i at tilpasse lokalerne fuldstændigt til deres behov, uddyber han.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

Martin Brasholt Mikkelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, påpeger, at Tectas lokale tilstedeværelse og indvendige investering i ejendommen har gjort en stor forskel.

- Historisk set har kontorejendommen været udfordret af tomgang, men det har Tecta nu fået bugt med. Ejendommens store potentiale udnyttes til fulde, og det har også været til at mærke i interessen, siger han.

Tecta Invest har været i opkøbsoffensiv, siden virksomheden i 2020 skiftede navn som et led i et direktør- og generationsskifte.

- Vi investerer i markante kvalitetsejendomme, der passer ind i vores ejendomsportefølje, og vores mål er, at det vil gøre os til en af Nordjyllands toneangivende erhvervsejendomsudlejere i løbet af de næste fem år. Vi har for eksempel også for nylig købt Det Nordjyske Mediehus' domicil på Langagervej 1, og her var det faktisk også EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, som formidlede salget, siger Jesper Brøndum.

Med en offentlig vurdering i 2019 på 99 millioner kr. råder Tecta Invest med det seneste køb af Langagervej 1 over en portefølje til en værdi af 850 millioner kr. Ejendommene er primært placeret i Aalborg-området.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030