Banedanmark skal senest den 31. december 2020 have gennemført handlingsplan for et område i Frederiricia til henstilling af farligt gods: Sweco har vundet opgaven med at lovliggøre Fredericia Rangerbanegård.

Projekterne udspringer af en dialog mellem beredskabsmyndighederne og Banedanmark om henstilling af godsvogne med farligt gods på Fredericia Rangerbanegård.

Vogne med farligt gods udgør 5 % af den samlede godsmængde. Banedanmark oplyser, at alt farligt gods til henstilling fremover udelukkende køres til et område i den nordlige del af rangerbanegården (sporgruppe 200), som indrettes med en række sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at forebygge uheld og begrænse konsekvenser af et uheld.

Baggrund

Banedanmark driver Fredericia Rangerbanegård, hvor der henstilles togvogne med farligt gods, herunder kemikalier som betegnes som både brandfarlige/brandnærende stoffer, miljøfarlige stoffer og giftige stoffer.

Togvognene står midlertidigt på arealet og afventer videre transport. Det vil sige, at indholdet i godsvognene ikke bliver omlastet eller på anden vis håndteret, mens det befinder sig på Rangerbanegården.

Banedanmark har brugt Fredericia Rangerbanegård til midlertidig henstilling af godsvogne siden 1935. Efter en ændring af Risikobekendtgørelsen i 2006, begyndte man at regulere transportvirksomheder med henstilling af farligt gods.

Den nye miljø-godkendelse kan læses på:

https://mst.dk/media/190927/miljoegodkendelse_fredericiarangerbanegaard_6marts2020_medbilag.pdf


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter