Køge Bugt er udpeget som nationalt risikoområde for oversvømmelse. Nu har Solrød Kommune valgt arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco til at kystsikre 1.200 ejendomme i kommunen.

Solrød Kommune har valgt kyst- og klimateamet hos arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco til at håndtere oversvømmelser og stormflod fra Køge Bugt ved at udvikle løsninger til at beskytte kysten.

- Sweco er blevet valgt, fordi de præsenterede en alternativ og attraktiv tilgang til at løse opgaven baseret på den nyeste viden inden for klimatilpasning. Projektet indebærer specialdesignede sluseløsninger til Karlstrup Mosebæk, Solrød Bæk og Skensved Å og terrænforhøjning ved Holmehusvej, så der opnås et ensartet sikringsniveau for hele området, siger miljøchef Lotte Lodbjerg Kjær fra Solrød Kommune.

Sweco designer sluseløsningerne, så de bliver integrerede i omgivelserne og anlægsarbejdet udføres, så det er til mindst mulig gene for natur og samfund.

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 27. maj 2021.

- I projektet bringer vores eksperter deres erfaringer og kompetencer i spil inden for klimatilpasning og kystbeskyttelse. Vi står for detailprojektering af sluseløsningerne samt vandhåndtering i form af kvalificeret viden om fremtidens stormfloder og vandmængder og brug af relevante værktøjer til vurdering af oversvømmelse, forklarer projektleder hos Sweco Thomas Blauert.

Projektet blev igangsat i slutningen 2020 og løber frem til foråret 2021, hvorefter en entreprenør udfører arbejdet over sommeren. Anlægsomkostningerne er estimeret til 7 millioner kr.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse