Et team bestående af Sweco og Årstiderne Arkitekter har vundet udbuddet af den nye bydel Favrholm Nord. På et 3 millioner kvm stort areal skal der bygges boliger til 3-4.000 indbyggere.

Sweco og Årstiderne Arkitekter vinder udbud om ny bydel i Favrholm. Udbuddet er et af de hidtil største projekter, som Sweco Danmark og Årstiderne Arkitekter har vundet sammen siden Swecos opkøb af Årstiderne Arkitekter i 2018. Favrholm Nord, som Sweco og Årstiderne Arkitekter har vundet sammen, udgør 720.000 kvm.

Vinderteamet, som netop er offentliggjort af Hillerød Kommune, skal nu konkretisere masterplanen for området med et samlet ingeniør- og arkitekturprojekt, som skal' realiseres frem mod 2022.

- Vi er utrolig stolte af, at vi har vundet det her udbud som et integreret designteam, hvor vi for alvor viser, hvilke kompetencer det samlede Sweco rummer indenfor blandt andet klima, miljø, byggemodning, infrastruktur og ikke mindst landskabsarkitektur, som i dette tilfælde binder hele projektet sammen, og er tænkt ind i hver enkelt teknisk løsning, fortæller Jimmy Bloch Sørensen, afdelingschef for Roads i Sweco Danmark.

I afgørelsen fra Hillerød Kommune, fremhæves det, at vinderprojektet blandt andet er udvalgt på grund af sammenhængen mellem de tekniske løsninger og landskabsarkitekturen.

NB! Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.
 
- Det er et utrolig spændende projekt, som vi er glade for at blive en del af - en helt ny bydel, hvor landskabsarkitekturen i så høj grad kommer til at binde området sammen i form af blandt andet nye pladser og byrum, beplantning samt kunstprojektet Earthwork, der udvikles sammen med den internationale kunstner Maya Lin. En anden spændene del af projektet er det strategiske partnerskab om projektet Livskraft, som er et visionært udviklingsprojekt, der udforsker nye former for aktiviteter, fysiske faciliteter og fællesskaber, der fremmer det hele og sunde liv, fortæller Christian Sørensen, der er kreativ leder for Landskab hos Årstiderne Arkitekter, der er en del af Sweco.

Livskraft er et partnerskab mellem Nyt Hospital Nordsjælland og Hillerød Kommune, der blander kunst, kultur, byudvikling, hospitalsvæsen og forskning. Derudover rummer opgaven et stort klimaprojekt, som varetages af Swecos eksperter indenfor blandt andet klimasikring, vand og miljø.

- Projektet rummer flere udfordrende opgaver indenfor blandt andet klimasikring, håndtering af regnvand og den høje grundvandsstand, som er kendetegnende for området ved Favrholm Smørkildefinger. Her skal vi arbejde med klimasikring af blandt andet veje og af de forskellige boligområder, som også kan blive berørt ved for eksempel kraftige regnskyl. I vores tværfaglige samarbejde har vi identificeret nogle løsninger, som både teknisk, funktionelt og æstetisk vil gavne hele den nye bydel, fortæller Klaus Rosendal, der er afdelingschef for Water & Environment i Sweco Danmark.

Det tværfaglige vinderteam består af specialister indenfor blandt andet infrastruktur, miljø, klimasikring og landskabsarkitektur, som nu sammen skal konkretisere masterplanen for området. Masterplanen er udarbejdet af BOGL Arkitekter.

Det er ambitionen, at den nye bydel skal være CO2-neutral. Dette skal blandt andet sikres igennem lokal CO2-neutral energiproduktion og klima, energi og miljøparken Solrødgård, der forhåbentlig også vil kunne medvirke til at gøre hele Hillerød kommune CO2-neutral, på sigt.

Bydelens nye kombinerede S-togs og lokalbanestation planlægges at åbne senest i 2020 samtidig med åbningen af det nye hospital. Stationen vil give nem adgang fra alle Lokalbanens linjer i Nordsjælland og S-togslinjerne i Storkøbenhavn.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne