Roskildes nye svømmehal skulle have kostet 110 millioner kr., og den skulle have været klar i 2019. Prisen lander i stedet på 224 millioner kr. og åbningen er udskudt til april 2021.

Ifølge TV 2 Lorry bliver bliver det nye Roskilde Badet dobbelt så dyrt som først budgetteret. Roskilde Kommune oplyser, at Økonomiudvalget den 12. februar 2020 har besluttet at give en anlægsbevilling på 49 millioner kr. til svømmehallen.

- Jeg er glad for, at det ser ud til, at vi har fundet en løsning på svømmehallen. Vi har nu en realistisk tidsplan og kan melde ud, at svømmehallen bliver klar til de første badegæster i april 2021, udtaler borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam (S), i en pressemeddelelse.

Den nye tidsplan er ifølge kommunen mere bindende end tidligere, og alle entreprenører har nikket til den. Tidsplanen koster en yderligere forsinkelse af byggeriet på 8 måneder. Derfor har en revidering af budgettet været nødvendig.

Udstykning af grunde, bygninger og ejerlejligheder. Kurset afholdes d. 23. april 2020.

- Det koster en ekstra bevilling på 49 millioner kr. at komme i mål med projektet på grund af de store forsinkelser. Det er selvfølgelig på ingen måde tilfredsstillende med så store økonomiske overskridelser og mere end 2 års forsinkelser, fortæller Tomas Breddam.

Byrådet besluttede allerede i marts 2019, at få lavet en uvildig undersøgelse af planlægningen og projekteringen, når byggeriet står færdigt.

I maj 2019 erkendte SAAC, som er entreprenør på svømmehalsbyggeriet, ifølge Roskilde Kommune, at de betonelementer, der var blevet leveret fra deres producent i Polen ikke lever op til hverken Roskilde Kommunes bestilling eller SAACs egne produktionstegninger. Alle facadeelementer måtte derfor kasseres.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS