Suna Cenholt fra Pluskontoret Arkitekter taler om renovering af bevaringsværdig bebyggelse til 450 millioner på konferencen "Almene boliger til 10 milliarder i AARHUS", som afholdes i Aarhus den 6. februar 2018.

Brabrand Boligforening planlægger helhedsrenovering af 444 boliger i den bevaringsværdige bebyggelse Søvangen. Projektet omfatter renovering af blokke i 4 etage- og 70 klyngehuse opført i 1953-59 med i alt 35.000 kvm.

Budgettet er på 450 millioner kr., og der er forventet byggestart i 2019. Opgaven består af en total facade-, altan- og tagudskiftning, ombygning af udvalgte eksisterende boliger og etablering af butikslokale. På længere sigt skal også afdelingens udearealer revitaliseres.

NB! Almene boliger til 10 milliarder i AARHUS. Konferencen afholdes d. 6. februar 2018.

Pluskontoret har udarbejdet helhedsplanen og er bygherrerådgiver på projektet. Suna Cenholt taler på konferencen om, hvordan man moderniserer bevaringsværdige almene boliger uden at gå på kompromis med de arkitektoniske værdier.

Generelt ønsker man at opføre op mod 500 nye almene boliger om året i Aarhus. Omkring 110.000 personer står på venteliste til en almen bolig, og eftersom Aarhus vokser med 4.000 mennesker om året, er efterspørgslen på almene boliger stærkt stigende.

Aarhus' boligpolitiske strategi går blandt andet ud på, at en del af de boliger, der bliver bygget, er almene boliger. Formålet er at undgå, at rige og fattige i stigende grad grupperer sig hver for sig, samt at give folk med almindelige indkomster mulighed for at bo i nogle af de attraktive boligområder.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS