Med et børneunivers for scenekunst vil Det Kongelige Teater åbne endnu mere op for børn og børnefamilier. Med en støtte på 120 millioner kr. fra foreningen Realdania bliver der pustet nyt liv i Stærekassen.

Det Kongelige Teater slår om få år dørene til et nyt, stort oplevelsesunivers fyldt med muligheder for at prøve kræfter med scenekunst og klassisk musik. Det nye univers får til huse i det helt særlige teaterrum Stærekassen på Kongens Nytorv i København.

Oplevelsesuniverset skal puste nyt liv i Stærekassen, der - siden Skuespilhusets åbning i 2008 - kun i begrænset omfang har været tilgængeligt for offentligheden.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 25. marts 2021.

- Vores historiske bygninger betyder noget for vores identitet og forståelse af, hvem vi er. Hvis bygningerne mister deres oprindelige funktion og fortsat skal have betydning for fremtidige generationer, er det vigtigt, at de får nyt indhold og nye funktioner. Oplevelsesuniverset er et rigtig godt eksempel på, hvordan en helt særlig historisk bygning kan blive rammen for et fællesskab og samtidig kan bidrage til, at nye grupper af børn og familier får oplevelser med teatret, siger filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk.

Det Kongelige Teater forventer i fremtiden nye former for samarbejder med både fonde og sponsorer (danske såvel som internationale), som sammen med teatret kan sikre, at innovative og fantasifulde løsninger ud i oplevelsesdesign bliver en naturlig del af oplevelsesuniverset.

I forhold til den foreløbige tidsplan er det forhåbningen, at det nye oplevelsesunivers kan åbne i Det Kongelige Teaters 275 års jubilæumssæson i 2023/2024.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.