På Teknik- og Miljøudvalgets møde den 10. november 2014 indstillede forvaltningen tillæg nr. 1 til lokalplan 425 for udviklingsområdet mellem Krimsvej, Amager Strandvej og Øresundsvej til endelig godkendelse. Indstillingen blev ikke tiltrådt, og nu drøftes nye muligheder for at imødekomme byggeønskerne.

Lokalplan nr. 425 Krimsvej blev bekendtgjort den 15. september 2009. Planen omfattede et område på 108.000 kvm, delt op i en mængde mindre parceller og mere end et dusin ejere. Lokalplanen giver mulighed for at opføre i alt 133.000 kvm byggeri.

Grundejerne har mulighed for at købe og sælge byggeret af hinanden.  Det betyder, at bebyggelsesprocenten på de enkelte matrikler kan variere, således at grundejere, der har solgt byggeret, får en tilsvarende lavere bebyggelsesprocent, og grundejere der har købt byggeret, får en tilsvarende højere bebyggelsesprocent. Hvis en bygherre ønsker at benytte sig af denne mulighed, så forudsætter det, at der dispenseres fra lokalplanens bebyggelsesprocent på 130. Der gælder det samme princip for friarealprocenten.

Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at lokalplanens principper, som er en blanding af bolig og erhverv, nye og gamle bygninger samt en base og et par højhuse, er gode, men at udmøntningen er meget kompleks og ikke kan gennemføres uden løbende dispensationer.

NB! Planloven - effektiv håndtering - regler og løsninger (Aarhus). Seminaret afholdes d. 16. april 2015.

- Forvaltningen har i dialog med grundejere og bygherre afdækket de nuværende byggeønsker og har vurderet, om ønskerne kan gennemføres indenfor rammerne af lokalplanen, om der kræves tillæg til eller dispensation fra lokalplanen, eller om de er uforenelige med lokalplanen, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen.

Arkitektgruppen har fået byggetilladelse til en rækkehusbebyggelse - Krimsvej 3 - og ønsker at bygge endnu en rækkehusbebyggelse samt 2 stokhuse, mens Aberdeen ønsker at indrette en eksisterende bygning med 1.000 kvm butiksareal. Claus Hjort står bag planerne om et byggeri med boliger i 5 etager samt hotelværelser i stueetagen.

Endeligt vil ELF Development ændre disponeringen af boliger og erhverv ved at flytte erhvervsarealer fra Krimsvej 15 A og B til Amager Strandvej 112 med henblik på at opføre rækkehuse på Krimsvej 15. Højden på bebyggelsen reduceres fra 2½ til 2 etager uden taghus. ELF Development vil samtidig have have mulighed for at nedrive dele af erhvervsbebyggelsen for at give plads til opførelse af et højhus, som er indeholdt i lokalplanen, samt etablere en dagligvarebutik på 500 kvm i"Strandgården" Amager Strandvej 112.

Teknik- og Miljøforvaltningen skitserer 3 muligheder for at imødekomme byggeønskerne. Der kan udarbejdes et lokalplantillæg og gives dispensationer til byggeønskerne, Der kan udarbejdes 3 lokalplantillæg for hver af de større byggeønsker, eller der kan udarbejdes en helt ny lokalplan for område. Sagen skal drøftes på et møde i Teknik- og Miljøudvalget den 3. marts 2015.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.