Lokale projektudviklere står bag et stort erhvervsprojekt, som blandt andet omfatter et højhus i 15-20 etager samt underjordisk parkering i 4 etager i Aalborg Øst. Området ønskes udviklet som et attraktivt erhvervsområde til fremtidens firmadomiciler med inspiration fra Medicon Valley i Øresundsregionen.

På vegne af Projekt Gruppen ved John Bo Nielsen og Mogens Mathiasen har Årstiderne Arkitekter udarbejdet et projektforslag for et stort erhvervsbyggeri i området mellem Nyt Aalborg Universitetshospital, Aalborg Universitet og NOVI.

Ifølge startredegørelsen for projektet rummer området umiddelbart øst for det kommende supersygehus "et stort potentiale i forhold til at udnytte afsmittende effekter fra den veludbyggede infrastruktur, det nye hospital, samt forsknings- og uddannelsesmiljøet i bydelen".

NB! Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. KURSUS. Konferencen afholdes d. 8. juni 2017.

Det fremgår videre, at området ønskes udviklet som "som et attraktivt erhvervsområde til fremtidens firmadomiciler der sammen kan få gavn af det dynamiske videns-, forsknings-, innovations-, og sundhedsmiljø i bydelen".

Der foreslås et højhus i 15 eller 20 etager og 65 eller 75 meter i den nordvestlige del af området samt underjordisk parkering i 4 etager. Der arbejdes med en bebyggelsesprocent på 100, hvor der i den gældende kommuneplanramme er mulighed for en bebyggelsesprocent på 60.

By- og Landskabsudvalget skal behandle startredegørelsen på et udvalgsmøde den 4. maj 2017. Forvaltningen har indstillet startredegørelsen til godkendelse med henblik på, at der udarbejdes et lokalplanforslag for projektet.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS