I Ringsted har man i de senere år mærket en klar tendens til at flere virksomheder ønsker at lægge deres regionale hovedkontorer i den midtsjællandske kommune.

Virksomhederne har fået øjnene op for, at Ringsteds beliggenhed tæt på motorvej E20 – og strategisk gode placering med halv times tog-forbindelse til København – er et oplagt udgangspunkt for at etablere et hovedkontor i kommunen, som brohoved til det sjællandske marked.

I dag har virksomheder som revionsfirmaet PwC og ingeniørfirmaet Cowi etableret sig i Ringsted. Med regionshovedkontoer, ligesom møbelvirksomheden Sofakompagniet har etableret deres internationale hovedkontor i kommunen.

Kommunens erhvervsteam er i løbende dialog med interesserede virksomheder, der overvejer at Ringsted som lokation.

- Det er især forretningsservice-virksomheder, der er tiltrukket af Ringsteds tilgængelighed og infrastruktur. Herudover spiller det ind, at virksomhederne kan samle deres kompetencer og tiltrække specialiserede medarbejdere, siger erhvervscenterchef Mads Stougård Kristiansen.

Uopfordrede ansøgninger fra Roskilde og Køge
Hos PwC spillede Ringsteds placering en afgørende rolle for valget af lokation.

- Da vi i PwC besluttede at etablere vores regionale hovedkontor i Ringsted, var udgangspunktet, at vi skulle kunne nå vores kunder i Holbæk, Næstved og Slagelse med en transporttid på max 30 minutter. Samtidig ønskede vi at samle vores medarbejderkompetencer i ét center og skabe et spændende arbejdsmiljø, der vil tiltrække fremtidens talenter. Det gør os samtidig i stand til at møde kundernes stigende behov for specialisering og fleksibilitet, siger partner Brian Petersen, PWC.

- Ringsted ligger perfekt som udgangspunkt for vores nuværende kunder og for de kunder, vi ønsker at tiltrække fra Køge og Roskilde. Vores cirka 90 medarbejdere har i dag en transporttid på op til 30 minutter til arbejde, så også her matchede Ringsteds beliggenhed ønskerne. Og efter vi har åbnet kontoret i Ringsted i 2019, har vi for første gang modtaget uopfordrede ansøgninger fra kandidater bosiddende i både Roskilde og Køge, og herfra kan man nå Ringsted inden for 30 minutter. Typisk tager det mellem 45 og 60 minutter at nå til København fra disse byer, siger Brian Petersen.

Tæt på kunder og medarbejdere
Hos de rådgivende ingeniører fra COWI vægtes tilgængelig til kunder og medarbejdere højt.

NB! Co-working: Kontorhoteller og kontorfællesskaber. Konferencen afholdes d. 4. december 2019.

- Da vi i Cowi valgte Ringsted Kommune som lokation for vores regionale hovedkontor for14-15 år siden var det Ringsteds centrale placering, der afgjorde sagen. Cowi i Ringsted arbejder primært med infrastruktur- og byudviklingsprojekter: Fra Ringsted er det nemt at nå ud til hele Region Sjælland, hvor vi har vores kunder. Det er vigtigt for dem og os, at vi er tæt på hinanden og hurtigt kan rykke ud, når det er nødvendigt. Samtidig ligger Ringsted også godt for vores 30-40 medarbejdere, som kommer fra hele Sjælland, siger regionsdirktør Laila Krytz, Cowi.

 Hun tilføjer, at firmaet netop har renoveret lokalerne, som de har valgt at blive i.

- Vi overvejede, om vi skulle flytte til en anden placering i Ringsted, men vi overvejede aldrig at flytte fra Ringsted. Her kan vi ikke ligge bedre, siger Laila Krytz.

Udgangspunkt for vækst
- Vi havde oprindeligt vores hovedkontor i Korsør, som vores to stiftere kommer fra. Sammen med en ny investor i 2017 havde vi et klart ønske om at vækste virksomheden markant. Det stillede krav til opbygning af en væsentlig større organisation med specielle kompetencer inden for bl.a. E-handel, markedsføring, supply chain og IT. Det krævede også en anden placering af vores internationale hovedkontor, hvis vi ønskede at tiltrække medarbejdere med nye og mere specialiserede kompetencer, siger administrerende direktør Henrik Andersen, Sofakomkagniet.

Han peger på, at siden Sofakompagniet i slutningen af 2017 etablerede sit internationale hovedkontor i Ringsted, er det kun gået fremad.

- Efter vi kom til Ringsted, er virksomhedens udvikling gået over al forventning. Vores 18 medarbejdere fra kontoret i Korsør fulgte med til Ringsted, og i dag har vi over 40 medarbejdere ansat på hovedkontoret. De kommer fra både Vestsjælland og Hovedstadsområdet. Fire medarbejdere bor i selve Ringsted, siger han.

I august blev første spadestik taget til Ringsted Kommunes nye erhvervsområde, Business Park Ringsted på 1,36 millioner kvm.

Regionale hovedkontorer i Ringsted


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter