Stor koncern vil beholde sit domicil på 264.000 kvm stort areal i hovedstadskommune, mens arealerne omkring domicilet skal omdannes til en ny bydel.

Albertslund Kommune har et mål om at tiltrække op til 10.000 nye borgere de næste 10 år, og nu har forvaltningen i kommunen fået en henvendelse fra Coop Danmark, som ønsker at omdanne noget af deres areal i Albertslund Kommune.

Dagligvarekoncernen ønsker at beholde sit hovedsæde i Albertslund og samle funktionerne omkring administrationen. Derved kan arealerne omkring hovedsædet på Roskildevej 65 omdannes til en ny bydel. Planen er at udvikle området til både boliger, kontorer, erhverv og butikker.

Coop Danmark ønsker derfor at indgå en 10-årig partnerskabsaftale med Albertslund Kommune omkring udviklingen af den nye bydel.

- Formålet med selve aftalen er, at man i tæt samarbejde tilrettelægger og gennemfører en proces, der bygger på indsigt i og forståelse for parternes interesser og indfaldsvinkler. En fælles interesse i at udvikle en bæredygtig, grøn og smart bydel, der er en integreret del af Albertslund midtby, sagde Dogan Polat (S), da kommunalbestyrelsen den 12. november 2019 besluttede at tiltræde aftalen med Coop Danmark.

Som en del af processen drøfter parterne, hvordan infrastrukturen skal finansieres. Målet er at sikre en optimal adgang til bydelen og forbindelse til områderne omkring den kommende bydel.

Partnerskabsaftalen skal munde ud i en masterplan for området. Parterne har en fælles vision om, at bydelen skal brande både Coop Danmark og Albertslund Kommune ved at vise, hvordan livskvalitet, moderne boformer, intelligente energi- og klimaløsninger, trafikformer og grønne kvaliteter kan udfolde sig i et omdannet erhvervsområde.

Coop Danmarks tilknytning til Albertslund går tilbage til 1960, da FDB samlede sin distribution og byggede nyt hovedkvarter. Koncernens ejendom i Albertslund strækker sig ifølge Tingbogen over et areal på 264.000 kvm. Ejendommen er offentligt vurderet til 346 millioner kr.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS