I Ørestad Syd afholdes der den 24. marts 2015 rejsegilde på den almene boligbebyggelse ”Ved Kanalen”, der indeholder 50 bæredygtige familieboliger, som forventes indflytningsklar den 1. september 2015. Domea melder om stor interesse for boligerne.

Mange boligsøgende har fået øjnene op for de nye almene, lavenergiboliger i det 4.750 kvm store byggeri, som Domea opfører på vegne af Boligselskabet Domea København.

- Der er stort behov for velplacerede kvalitetsboliger, der er til at betale, men det kan vi heldigvis levere. Vi mærker stor interesse for disse boliger. Ved Kanalen er det byggeri, hvor vi har flest på interesselisten, men der er stadig få ledige boliger tilbage, siger Thomas Holluf Nielsen, administrerende direktør i Domea.

NB! Almene boliger for 40 milliarder i København - nyeste udvikling. Seminaret afholdes d. 22. april 2015.

Mellem Vestamager Metrostation og shopping-centret Fields opføres de 50 familieboliger, som er tegnet af arkitektfirmaet Mangor og Nagel. Det er fortrinsvis 3- og 4-rums boliger på 85 – 115 kvm fordelt på 7 etager med elevatorer. Boligerne får hvidpudsede facader og lyse altaner. Alle vinduespartier går fra gulv til loft, hvilket skal sikre godt lys i boligerne samt udsyn over kanal og området. Projektet er udarbejdet af Nordkranen, Domea og Mangor & Nagel med Oluf Jørgensen som ingeniør.

Byggeriet opføres efter bygningsreglement 2020 i et område, hvor lokalplanen lægger op til grønne og blå oaser, samt mange forskellige slags bygninger. Mod Ørestads Boulevard og øst udføres en erhvervsbebyggelse, som skal medvirke til at reducere eventuel støj fra vej og Metro. Syd for bebyggelsen er planlagt et af områdets parkeringshuse.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS