Trods tilretninger fastholdt stift deres veto med ny skole i 3 etager, men efter dialog med kommunen, er det nu trukket tilbage.

Jammerbugt Kommune har endeligt vedtaget lokalplanen (PDF) for et 83.000 kvm stort areal ved siden af Jetsmark Kirke og Jetsmark Idrætscenter. Planen skal bane vejen for en ny skole til 700 elever og 100 lærer.

Lokalplanen har været i supplerede høring i 14 dage fra den 30. september 2019 til den 14. oktober 2019. Der kom således en indsigelse fra Aalborg Stift, som på trods af de senste tilretninger af planforslaget fastholdte deres veto mod lokalplanforslaget.

Indsigelsen handlede om 3 ting. Dels ville stiftet have, at den kommende skoles parkeringsplads skulle anlægges lidt lavere, og desuden skulle en planlagt hækk ved parkeringspladsen over mod kirken maksimalt være 50 centimeter over terræn. Endeligt skal der være indsigt fra Bredgade ind mod Jetsmark Kirke.

- Derfor har vi haft et møde med stiftet, hvor vi drøftede deres indsigelse, sagde borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), da byrådsmødet havde sagen på dagsordenen den 14. november 2019.

- Alle 3 ting fik vi forhandlet på plads, og de indgår nu som en del af lokalplanen, sagde borgmesteren på byrådsmødet.

Norconsult-KAAI er totalrådgiver på byggeriet af den nye skole med underleverandørerne D-K2 Bygherrerådgivning, Nordic Office of Architecture, Learning Spaces og Arkplan Byplan & Landskabsarkitekter.

Byggeriet af skolen sættes efterplanen i gang i april 2020. I august 2021 åbner den nye skole for indskolingen, mens mellemtrinnet og udskolingen bliver indfaset senere.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS