Allerede fra 2020 ventes samtlige nybyggede huse at skulle trykprøves, før byggeriet kan godkendes. Viser det sig, at huset er utæt, kan det hurtigt blive meget dyrt at udbedre for de udførende. Stark sætter derfor hele 2018 fokus på tæthedskrav og effektive klimaskærmsløsninger, så håndværkerne kommer på forkant.

Siden BR15 trådte endeligt i kraft i 2016 har det været et krav, at 10 procent af alle nybyggede huse trykprøves inden aflevering. Kravet forventes imidlertid allerede i 2020 at blive udvidet til at gælde samtlige nye boligbyggerier.

Dermed er det blevet endnu vigtigere, at landets håndværkere har tæthedskravene for øje, når de udfører bygningens klimaskærm. For viser det sig, at der er for store utætheder, kan det hurtigt blive dyrt at udbedre.

- Består huset ikke trykprøven, falder det ofte tilbage på de udførende. Branchen har allerede set eksempler på firmaer, som har fået revet gulvtæppet væk under sig på grund af de ekstra omkostninger, en utæthed kan give. Man skal huske, at dampspærren i bedste fald kun kan repareres, når for eksempel vægbeklædningen pilles af og efterfølgende erstattes, siger Starks kategori- og markedschef Allan Jakobsen, der er ansvarlig for kædens klimaskærmsløsninger.

 NB! Bygningsreglement 2018 - BR18. Kurset afholdes d. 2. maj 2018. 

Han suppleres af faglærer Johnny Lundgreen fra Roskilde Tekniske Skole, der selv er uddannet tømrer og en af landets førende eksperter i tæthedskravene.

- Konstruktioner som dampspærrer, vindspærrer og undertag er i dag nogle af bygningens absolut vigtigste, men er også blevet utroligt komplicerede at udføre. Derfor er det endnu vigtigere end før, at man vælger de rette løsninger og blandt andet sikrer sig, at delene spiller rigtigt sammen, forklarer han.

Hos Stark har man derfor valgt at sætte ekstra fokus på tæthedskravene gennem hele 2018 for at sikre, at håndværkerne får mulighed for at komme på forkant.

Byggemarkedskæden har netop uddannet 80 medarbejdere til klimaskærmsrådgivere.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter