Sparinvest har indgået aftale med den tyske ejendomsgigant Patrizia Immobilien AG om salg af Sparinvest Property Investors (SPI), der har en samlet AUM på 7,5 milliarder kr. fordelt på 4 ejendomsfonde.

Bestyrelsesformand i SPI og investeringsdirektør i Sparinvest, Jørgen Søgaard-Andersen, er tilfreds med salget, som han betragter som win-win, og han understreger, at købstilbuddet fra Patricia levede op til både krav om pris og en succesfuld videreførelse af SPI.

- Vi har været utrolig glade for udviklingen i Sparinvest Property Investors siden vi sammen med partnerne i selskabet etablerede det tilbage i 2005. Når vi alligevel har valgt at sælge, skyldes det, at Sparinvest derved endnu bedre kan fokusere på sin kerneforretning, der handler om at levere værdipapirbaserede investeringsløsninger til en bred gruppe af private og institutionelle investorer i ind- og udland, siger Jørgen Søgaard-Andersen, der tilføjer, at Patrizia kan hjælpe med til at løfte SPI op på næste niveau.

- Vi har sammen med partnerne i SPI skabt et succesfuldt ejendomsinvesteringsselskab, som vi nu har bragt videre til en ny ejer, der kan give SPI en mere direkte adgang til internationale investorer. Det var en vigtig del af salgsprocessen, at vi ikke bare fik den rigtige pris, men også at vi sikrede den fortsatte vækst for SPI, siger han.

Sparinvest blev grundlagt som Danmarks første børsnoterede investeringsforening i 1968 af en kreds af danske pengeinstitutter og har siden 2001 også tilbudt investeringsløsninger til internationale investorer. Sparinvest har specialiseret sig i value-investering inden for både aktier og virksomhedsobligationer men tilbyder også investeringsprodukter baseret på andre langsigtede strategier.

Sparinvest Property Investors blev etableret af Sparinvest i 2005 i samarbejde med de 3 partnere Bo W. Jensen, Kresten Dahl Juelner og Mads Rude. SPI har lanceret fire fonde siden starten i 2005 og alle fonde har investeret internationalt med et særligt fokus på mindre og mellemstore ejendomme.

Den seneste fond var Sparinvest Property Fund IV på 505 mio. euro som blev en realitet medio 2016. Patrizia er en førende europæisk ejendomsinvestor og har investeret for 150 milliarder kr. Patrizias hovedkvarter ligger i Augsburg og selskabet har 700 ansatte på de vigtigste europæiske markeder – herunder Danmark.

Denne artikel opdateres.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND