Fredag den 16. marts 2018 begyndte byggeriet af 40 nye boliger på Digtervejen i Aalborg. TL Byg er totalentreprenør på byggeriet, der kommer til at omfatte både rækkehuse og lejligheder. Bygherre er JR Finanscenter.

Byrådet i Aalborg godkendte for 2 måneder siden en lokalplan for 220 boliger på den grund langs Digtervejen, Ny Nibevej og Hobrovej, hvor Jysk Telefon tidligere har haft kontorer. Lokalplanen er inddelt i 2 områder, hvor cirka 1/3 af grunden langs Digtervejen ejes af JR Finanscenter ved Jørgen Rosenbeck fra Vodskov, mens den resterende del af grunden langs Digtervejen, Ny Nibevej og Hobrovej ejes af Calum.

JR Finanscenters boligprojekt på Digtervejen omfatter 22 rækkehuse og 18 lejligheder og skal gå under navnet Rosenhaven. TL Byg er totalentreprenør med Frandsen og Søndergaard som rådgivende ingeniør.
 
- Vi har nu slået pælene i jorden ved det omfattende boligprojekt på Digtervejen i Aalborg, og vi glæder os til at gå i gang med byggeriet. Vi ser et stort potentiale i området, der vil udbygge Aalborg mod syd i de kommende år, lyder det fra Jens Nielsen, der er direktør i TL Byg.

 Hos Frandsen og Søndergaard glæder man sig over samarbejdet med TL Byg omkring det nye boligprojekt.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

- Byggeriet på Digtervejen er et særdeles spændende projekt, som vi er glade for at være en del af i samarbejde med TL Byg, lyder det fra Peter Gasberg, der er administrerende direktør i Frandsen og Søndergaard.

Boligerne fordeler sig på 3 boligblokke, hvor de 2 sydligste rummer de 22 rækkehuse, og den nordlige blok rummer 18 lejligheder. Lejlighedskomplekset indeholder desuden 3 mindre knopskydninger, der rummer en ekstra stue og tagterrasse.

Målet med projektet er at skabe en ny alsidig facade mod Hobrovej og Nibevej, hvor bevaring af de oprindelige spor og sammenhænge forenes med udvikling og nytænkning. Området skal understøtte den grønne profil og desuden bidrage til at forskønne Hobrovej og Nibevej som grønne indfaldsveje.

- Vi har stort fokus på at udvikle boligområder, der er i god tråd med omgivelserne – og her er Digtervejen ingen undtagelse. Det kommer blandt andet til udtryk i boligernes skrå og grønne tage, der skal understøtte områdets grønne profil og passe til den resterende arkitektur som f.eks. Skalborg Kirke, lyder det fra Jens Nielsen.

De 40 boliger forventes at stå færdige i sensommeren 2019.

Stadig flere boligprojekter er på vej i Skalborg, hvor Aalborg Kommune tidligere har meldt ud, at man har fået over 450 forespørgsler fra projektudviklere, der vil bygge boliger. Målt fra Skelagervej i nord til Ikea mod syd rummer Skalborg 7.000 indbyggere og 3.000 arbejdspladser. Ifølge Aalborg Kommune er der efterspørgsel på mindre boliger, såsom tæt-lavt boligbyggeri, mens der omvendt er en overkapacitet af erhvervsarealer i området.

Lokalplanen for omdannelsen af kontorbygningerne den langs Digtervejen, Ny Nibevej og Hobrovej blev vedtaget i byrådet den 15. januar 2018. På samme møde blev planen for omdannelse af Aalborg Jagt på hjørnet af Hobrovej og Nibevej til et nyt byggeri med 4.000 kvm byggeri med lejligheder og erhverv godkendt.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne