Spacemaker vil hjælpe arkitekter med at udvikle komfortable udemiljøer fra marts til oktober. Det skaber en enorm brugerværdi og sælger projekter, lyder det.

Lejligheder og rækkehuse, hvor beboerne kan sidde uden for og nyde det gode vejr, er typisk nogle af de bedste og mest attraktive boliger på markedet, lyder det fra Spacemaker, som nu vil hjælpe arkitekter og udviklere med at skrue på marginalerne, så det bliver muligt at begynde udesæsonen begyndelsen af marts og forlænge den frem til oktober.

- Nye boligområder som eksempelvis Amagerfælled, Sluseholmen og Islands Brygge i hovedstaden med stort fokus på altaner og andre solrige udesteder samt tilsvarende boligudvidelser i Aalborg, Aarhus og Odense viser, i hvor høj grad arkitekter i dag arbejder med at etablere komfortable udearealer. Det arbejde vil vi understøtte med nye værktøjer, siger arkitekt og rådgiver hos Spacemaker, Even Brænne Olstad.

Kollektive boformer: bofællesskaber og andre alternative boformer. Konferencen afholdes den 26. oktober 2021.

- Komfortable udemiljøer skaber en enorm brugerværdi og sælger projekter, fordi beboerne i meget stort omfang benytter disse kvadratmeter. Udeliv er nemlig meget afstressende, viser studier, og derfor vil vi understøtte arkitekternes opgave med at udvikle det komfortable udeliv i boligerne, siger Even Brænne Olstad.

Spacemaker, der leverer byggesoftware til arkitekter, er netop kommet på gaden med et nyt temperaturmålingsværktøj, der oprindelig er udviklet med henblik på at forebygge ulidelig varme i storbyer som eksempelvis Madrid, Paris og Rom.

Men i Danmark er vi langt fra lige så hårdt belastede af ekstremtemperaturer over de 40 grader celsius, og i stedet får landskabsarkitekter og boligudviklere herhjemme med mikroklimaanalyse en udvidet mulighed for at løse den stik modsatte opgave - at skabe endnu mere solrige udearealer i årets første og sidste måneder.

Seniorbofællesskaber og seniorboliger. Konferencen afholdes den 28. april 2022.

- Konkret kan arkitekterne måned for måned visuelt se, hvor meget sol, skygge og vind der er over alt i byggeprojektet, samt hvor varmt og komfortabelt der er. Beregningerne bag udføres med det samme, og derfor kan arkitekten markant hurtigere benytte disse varme- og komfortindikatorer i sine overvejelser og designe optimale udearealer, forklarer Even Brænne Olstad.

Den øgede adgang til disse historisk set meget komplicerede data, koblet med løsningens brugervenlige visualiseringer, kan ifølge Even Brænne Olstad blive startskuddet til endnu mere behagelige byrum med ekstra liv og interaktion.

Spacemaker har brugt to år på at forske i termisk stress og temperaturer, og mikroklimaanalysen overholder metrisk måling i henhold til Universal Thermal Climate Index (UTCI).


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS