Sommerhuse solgt i 1. halvår 2020 lå i gennemgsnit til salg i 327 dage. Og selvom de små 11 måneder kan lyde af meget, så er det betydeligt under salgstiden for bare 5 år siden: I 2016 tog det 414 dage at sælge et sommerhus, i følge Boliga.

De hurtigere salg kan dog ikke alene tilskrives Corona-pandemiens indvirkning på folks udenlandsrejser - for både i 2018 og 2019 var salgstiden også for nedadgående; sidste år lød den gennemsnitlige salgstid på et sommerhus i Danmark således på præcis ét år og én dag.

- Der er handlet overnormalt mange sommerhuse i denne sæson drevet af danskernes behov for at have et sted at holde sommerferie, men nu er ferien ved at lakke mod enden og antallet af handler kommer til at dykke. Det skyldes både, at vi igen kan komme udenlands, men også at vi ser ind i en periode med økonomiske usikkerhed, hvor ledigheden forventes at stige, hvilket vil påvirke sommerhusmarkedet, der i høj grad er drevet af nice to have og ikke et need, siger boligøkonom Mira Lie Nielsen, der er chefanalytiker i Nykredit, til Boliga.dk.

Salgstiden for landets sommerhuse er nemlig faldet absolut mest i Faaborg-Midtfyn, Guldborgsund og Lolland Kommune.

Her viser Boliga.dks tal, at sommerhusene i Faaborg-Midtfyn er blevet solgt over fem en halv måned hurtigere i første del af 2020, end de gjorde i 2019.

I Guldborgsund og Lolland Kommune er der røget 130-140 dage af salgstiden, så de sommerhushandler, der er indgået i årets første halvdel, i gennemsnit har været 226 og 405 dage undervejs.

Lolland er traditionelt blandt landets absolut billigste sommerhusområder med udbudskvadratmeterpriser i omegnen af 10.000 kroner. Til sammenligning lyder de gennemsnitlige udbudspriser på landets dyreste fritidskvadratmeter i Aarhus og Helsingør Kommune på over 40.000 kroner.

Antallet af udbudte sommerhuse rundt om i landet befinder sig for øjeblikket på det laveste niveau i mere end 10 år - og mæglerne melder om høj handelsaktivitet. Den første juli i år var der 7.000 sommerhuse udbudt til salg - samme dato sidste år, havde køberne godt 11.400 at vælge mellem.

Se Danmarks billigste sommerhuse til salg netop nu her:

https://www.boliga.dk/resultat?propertyType=4&priceMax=500000&sort=price-a&priceMin=120000


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS