Når sommerhuspriserne er steget markant de sidste 30 år, skyldes det udover almindelig prisudvikling også, at vi er begyndt at bygge større og mere luksuriøse sommerhuse.

Hvis du købte et sommerhus i sommeren 1992, kan du i dag sælge det til 3,8 gange så meget, som du gav for det, da Vilfort og Faxe sendte Danmark i fodboldhistoriebøgerne. I 1992 kostede et sommerhus i gennemsnit 327.000 kr., mens det i 2019 handles til 1.241.000 kr. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet over opgørelser fra Danmarks Statistik.

- Som udgangspunkt er det en god investering at købe bolig med en tidshorisont på 30 år, selvom de færreste har den slags perspektiver, men lige med sommerhuse har de det med at blive i familien, fordi de bliver et centralt samlingspunkt for flere generationer, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Udover almindelig prisudvikling har størrelsen på sommerhusene også betydning.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

- I gamle dage var sommerhusene små. De sidste tyve år er vi for alvor begyndt at bygge større og mere luksuriøse sommerhuse, og det er klart, at det også vil afspejle sig i priserne, siger Thomas Hovgaard.

Han forudser, at sommerhusene vil fortsætte den positive prisudvikling.

- Højere bundfradrag ved udlejning og nye muligheder for øget realkreditbelåning har givet sommerhusmarkedet en saltvandsprøjtning de sidste par år, og med de aktuelle konjunkturer tror vi, at vi de næste par år vil blive ved med at se priserne stige, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri