Hovedbygningen fra 1906 og øvrige ejendomme har et samlet areal på 5.856 kvm, og nu skal stedet finde ny ejer eller alternativt lejer med mulighed for hospitalsdrift, luksushotel eller lignende.

Midt i Rold Skov ligger den slotslignende ejendom, der oprindelig var kendt under navnet ”Fryseslottet”. Ejendommen, der blev opført af staten i 1906 som tuberkulosesanatorium, blev i 1991 omdannet til en af Danmarks første privathospitaler under navnet Skørping Privathospital og har i den mellemliggende periode fungeret som privathospital under forskellige ejere.

I dag er det Capio Privathospital Skørping, der driver privathospitalet, men fra nytår flytter hospitalet fra Skørping, og det har fået den mangeårige ejer Jørgen Enggaard til at sætte den 5.856 kvm store ejendom med tilhørende 39.561 kvm grund til salg.

Udvikling af ferieboliger og ferieparker - regler, nye projekter og finansiering. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

- Jeg har været en del af en større ejerkreds i godt 30 år og blev for knap 5 år siden eneejer. Det har været en spændende periode, hvor et stort antal patienter fra hele landet og sågar udlandet er rejst til Skørping for at blive behandlet i de helt unikke omgivelser, siger 81-årige Jørgen Enggaard.

- Nu er der så mulighed for, at bygningen kan finde nyt liv med nye aktiviteter inden for hospitalsdrift, sundhedscenter, luksushotel eller lignende. fortsætter han.

Jylland: Generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 23. februar 2022.

Det er erhvervsmægler EDC Erhverv Poul Erik Bech, der står for salget.

- Vi er både ydmyge og begejstrede for at skulle håndtere salget af denne fantastiske ejendom. Med en helt unik arkitektur og beliggenhed er der tale om en særdeles sjælden udbudt ejendom, der med den rette køber stadig kan få stor betydning for området og Nordjylland, siger ejendomsmægler Stig Theilmann fra EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Udover hovedbygningen omfatter ejendommen flere erhvervslejemål samt 14 boliger, der løbende er istandsat, og i dag er alle kvm udlejede.

- Hovedbygningen rummer mange anvendelsesmuligheder til blandt andet privathospital, kontor eller hotel og restaurant. Der findes en kopi af ejendommen i Kolding, som fungerer som hotel under navnet Hotel Koldingfjord, siger Stig Theilmann.

JYLLAND Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 7. april 2022.

- I dag er bygningen i Skørping indrettet med en stor reception med udgang til parken, operationsstuer, kontorer, opholdsstuer og 24 værelser med eget badeværelse, møderum med videre, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad stedet kan anvendes til, siger han.

Oprindelig hed stedet Skørping Sanatorium og var et selvforsynende sanatorium med eget vandværk, vaskeri og endda dyr i staldene. Stedets primære opgave var at behandle patienter med tuberkulose. Det foregik frem til 1950’erne, hvor sygdommen stort set blev udryddet i Danmark.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.