Det bliver den Aarhus- og Københavnbaserede tegnestue SLA, der i de næste 3 år i løbet Aarhus Festuge skal stå for udviklingen af en række specifikke byrumsprojekter under navnet City Nature 1:1. Aftalen er indgået mellem SLA og Aarhus Festuge for at skabe en langsigtet proces, der i 1:1 interventioner indskriver sig i og diskuterer Aarhus’ rivende udvikling.

SLA og Aarhus Festuge har indgået aftale om et 3-årigt strategisk samarbejde. Målet er en nytænkende og konstruktiv 1:1 dialog om udviklingen af Aarhus med mennesket og naturen i centrum.

Samarbejdet indebærer, at SLA hvert år laver et midlertidigt byrumsprojekt, der 1:1 viser, hvordan Aarhus kan sikre en helhedsorienteret og naturbaseret udvikling af byen. Målet er at bygge bro mellem Aarhus’ byggede og groede miljø – mellem byens mange nye byggeprojekter og så det, der også gør livet i byen værd at leve for mennesker: Nemlig naturoplevelser, fællesskaber, kunst, sundhed og et bæredygtigt liv.

- Aarhus er i et vildt opsving i disse år. Hele verden har øjnene rettet mod byen, hvad end det er i prestigiøse kåringer i internationale magasiner eller senest i kåringen som Europas Kulturhovedstad 2017. Aarhus har momentum – og den rivende udvikling går stærkt. Netop derfor er vi gået sammen med Aarhus Festuge om at bruge de næste 3 år til strategisk at udforske potentialerne for en grøn, naturbaseret byudvikling af Aarhus, som kan skabe balance til det exceptionelle byggeboom. Målet er at udvikle en helt særlig aarhusiansk udgave af city nature, som bygger bro mellem det groede og det byggede i byen, og som dermed sikrer og styrker den fortsatte by- og livskvalitet i Aarhus, siger partner og grundlægger af SLA, Stig L. Andersson.

Over 3 år og på 3 forskellige lokationer i Aarhus vil SLA og Aarhus Festuge iværksætte projekter, der via enkle bymæssige indgreb giver øget livskvalitet. Ved at arbejde strategisk med aarhusiansk city nature på 3 forskellige steder i byen vil SLA og Aarhus Festuge skabe debat om, hvordan man skaber et groet miljø i Aarhus, der styrker byens naturgrundlag og de sociale, samskabende menneskelige relationer i byen.

- Aarhus Festuge har en stolt tradition for at inddrage og transformere centrale byrum i Festugedagene, hvor gæster, by og borgere har vist stor nysgerrig- og åbenhed over for vores udfordring af "plejer". Sammen med SLA vil vi de kommende 3 år eksperimentere, udforske og samle erfaringer, der på længere sigt kan bruges aktivt i udviklingen af ikke bare byen, men også fællesskaberne i og med byen. Derfor er det også naturligt, at vi bruger arkitekturen til at kalde til samling om, hvad vi vil med vores by, og om det gode liv, siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

Processen sættes i gang allerede under dette års Festuge, hvor SLA omdanner Vesterbro Torv fra grå parkeringsplads til en ny, grønblå plads for byliv. Det konkrete byrumsprojekt for årets festuge offentliggøres i uge 26.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland