Det er totalentreprenøren BAM Danmark, der med underrådgiverne Nord Architects, BBP Arkitekter, ingeniørvirksomheden Norconsult og landskabsarkitekterne BOGL, som skal opføre skolen i Kødbyen. Kontrakten med BAM er på 274 millioner kr.

Byggeriet af skolen i Kødbyen til 516 millioner kr. skydes nu i gang. Kødbyens skole placeres på hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevsgade ud mod Dybbølsbro og bliver derved en markant og synlig afslutning på Den Hvide Kødby.

- Det er en milepæl, at byggeriet af den nye skole i Kødbyen nu sætter i gang. Skolen vil bidrage til byudviklingen af det gamle Vesterbro og Kødbyen og blive centrum for både leg, læring og fritidsaktiviteter. Jeg glæder mig til at se byggeriet tage form og glæder mig over, at både elever og andre københavnere kan få gavn af skolens faciliteter, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Skolebyggeri - erfaringer og visioner. Konferencen afholdes den 27. maj 2021.

Det er den nuværende Gasværksvejens Skole, som flytter ind i skolen i Kødbyen, hvilket forventes at blive til skolestart i 2024. Første spadestik i byggeprocessen tages allerede nu med nedrivning, udgravning og klargøring af pladsen, og opførelsen af bygninger forventes at begynde i maj 2022.

Byggeriet er opdelt i 3 entrepriser: Ombygning af ammoniakkøleanlæg i Kødbyen, byggemodning af grunden, herunder miljøsanering, nedrivninger samt opførelse af selve skolen. Det er Aarsleff, der starter byggeprocessen op med nedrivning, udgravning og klargøring af byggepladsen.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter