Der er fuld gang i byggeriet af Amager Ressource Centers 41.000 kvm store forbrændingsanlæg til 4 milliarder kr. Med et tilsagn om finansiering fra Tårnby Kommune og positive udmeldinger fra de øvrige 4 ejerkommuner, er der udsigt til, at den planlagte skibakke på Amager Bakkes tag realiseres, så københavnere allerede i 2017 kan spænde skiene på.

Hvis skibakken på Amager Ressource Centers nye forbrændingsanlæg Amager Bakke skal realiseres, kræver det, at København, Tårnby, Dragør, Frederiksberg og Hvidovre kommuner forpligter sig på et ansvarligt lån på i alt 40 millioner kr. til det rekreative anlæg på taget. Det skriver Amager Bladet.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Sølvkysten på Amager udbygges for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 9. september 2014.

Ifølge borgmester Henrik Zimino er Tårnby Kommune klar med sin del af finansieringen med et tilsagn om 2 millioner kr. Dermed skal de øvrige 4 ejerkommuner følge trop, ligesom der skal søges tilskud fra private fonde, før der kan gives grønt lys til skibakken på toppen af forbrændingsanlægget, som Bjarke Ingels Group har designet.

I spidsen for at skabe et skimekka i det temperede københavnske klima med middeltemperaturer om vinteren lidt over frysepunktet står den svenske kaospilot Patrik Gustavsson, og han tror på, at projektet kan være færdigt i 2017.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Udvikling af Ørestaden for 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 12. november 2014.

- Vi har et godt og konstruktivt samarbejde med kommunerne, som har været meget professionelle gennem forløbet. Det er jo en plan, vi har arbejdet på i 2 år, og udviklingen lige nu er meget positiv. Jeg håber på, at vi kan have de første folk på ski i 2017, siger han til Amager Bladet.

I alt etableres der efter planen 1.500 meter grønne, blå og sorte pister til skientusiaster på taget af bygningen, ligesom der anlægges en udkigsplatform på toppen af den 90 meter høje bygning. Flere end 30 foreninger og organisationer har været med til at udforme visionen for projektet, som i alt koster 70 millioner kr.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS