Gennem de seneste 4 måneder er der solgt 300.000 kvm erhvervsgrunde ved Skandinavisk Transport Center (STC) i Køge, som dermed kan melde udsolgt. Nu er transportcentret klar til at udvide med 7-800.000 kvm.

Rekordsalg af erhvervsjord i Køge betyder, at STC nu kan kalde sig Danmarks største transport- og logistikcenter. Senest har PostNord flyttet sit logistiklager til Køge. PostNord satser massivt på tredjepartslogistik (TPL) med opførelsen af et nyt 31.000 kvm stort lagerhotel. Som nabo til TPL-lageret opføres samtidig en 25.000 kvm stor samlet pakke- og godsterminal. Nu udvider transportcenteret sine arealer, oplyser Køge Kommune.

NB! Infrastrukturplaner i København til 130 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. april 2017.

- En væsentlig del af forklaringen på Køge Kommunes succes er den gode infrastruktur, udvidelsen af erhvervshavnen, men også de vilkår, vi tilbyder virksomhederne. Skatten er lav, der er ingen dækningsafgift, og vi hjælper dem med effektiv og smidig sagsbehandling, siger borgmester Flemming Christensen.

I år 2000 var der en bar mark. I dag rummer STC 30 distributions-, lager-, service- og logistikvirksomheder. STC omfatter et areal på 1,7 millioner kvm. Det nye område bliver på 700-800.000 kvm, og dermed når STC op på 2,5 millioner kvm.

- Vi tilbyder virksomhederne moderne faciliteter, plads til at bygge og let adgang til markeder i Danmark, Sverige, Tyskland og resten af Europa. Det er unikt i Danmark. Det har styrket vores position i det danske transport- og logistiksystem, og jeg tror på, at de vigtige markeder i Nordeuropa er indenfor rækkevidde, siger direktør for STC, Thomas Kampmann.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen. Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.

Samtidig med udviklingen af STC har Køge Kommune udviklet nye boligområder i Borup, Bjæverskov, Ejby, Herfølge og Køge Kyst, og flere er på vej. Befolkningstilvæksten er over landsgennemsnittet og i 2016 rundede kommunen 60.000 borgere. Prognoserne siger, at kommunen om 10 år når borger nr. 68.000. Især københavnerne er tiltrukket af udsigten til lavere huspriser, nærhed til både naturen og København, en ny bystrand og de mange nye arbejdspladser. En helt ny uddannelsesby, Campus Køge, har også set dagens lys. Campus har i dag flere end 50 uddannelser og en udvidelse er på vej, så Campus kan vokse til det dobbelte.

Ikke langt fra STC er det nye super-sygehus, Universitetshospital Sjælland, ved at tage form. Med det nye universitetshospital kommer et internationalt forskningsmiljø i topklasse til Køge, og når det er fuldt udbygget rummer Universitetshospital Sjælland godt 4.000 arbejdspladser.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens