Alene frem til 2024 skal der bruges 957 millioner kr. til byggeri i Skanderborg Kommune. Særligt børnehaver, skoler, plejeboliger er på dagsordenen.

Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Venstre har indgået budgetaftale for Skanderborg Kommune i 2021 - 2024. I aftalen for de kommende 4 år er der sat penge af til opførelse af daginstitutioner, skoler, plejecentre, idrætsfaciliteter og infrastruktur.

- Jeg er glad for, at vi med årets budgetforlig kan fortsætte den ambitiøse plan om at skabe vækst og udvikling i vores kommune. Med budgetforliget fortsætter vi med at sikre plads til vores børn og unge på skoler og i børnehaver - og til vores ældre borgere på plejecentre. Vel at mærke uden at gå på kompromis med den robuste og ansvarlige økonomiske politik, siger borgmester Frands Fischer.

Samlet skal Skanderborg Kommune investere 1,7 milliarder kr. i nye anlæg over de næste 10 år. Alene frem til 2024 skal der bruges 957 millioner kr. til byggeri. Det er blandt andet nye plejeboliger i Galten og Skanderborg. På skoleområdet er der sat penge af til den nye skole i Hørning. Der er også sat penge af til en kommende skole i Ry samt flere ombygninger og renoveringer på skole- og dagtilbudsområdet.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 5. november 2020.

Der afsættes 5 millioner kr. i 2021 og 2022 til kapacitetstilpasning på skole- og dagtilbudsområdet. Pengene skal bruges til at sættes fokus på at løfte standarden for bæredygtige, fleksible modulbyggerier.

Budgetforliget handler desuden om at udvikle de kommunale idrætsfaciliteter. Det sker eksempelvis ved at sætte penge af til at arbejde videre med at gøre Skanderborg Fælled til et centralt idrætscenter, ved at fremrykke opførelsen af den nye hal i Hørning, så den står klar allerede i 2022, og ved at der stilles en kommunegaranti på godt 70 millioner kr. til udvikling af nye svømmefaciliteter i Skanderborg.

Der er også afsat 10 millioner kr. i 2021 og 2022 til renovering af Sølund, og forligsparterne er desuden enige om at se på mulighederne for at etablere liberale erhverv og samle kommunale institutioner på stedet.

Budget 2021 - 2024 bliver endeligt vedtaget på byrådsmødet den 30. september.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri