Balder Danmark har erhvervet 3 store grundarealer i Ørestad Syd, hvor der samlet skal opføres over 700 boliger. Boligerne bliver primært opført som lejeboliger.

Balder Danmark har indgået styringsaftaler med Sjælsø Management ApS vedrørende udvikling, projekteringsledelse og byggestyring af de 3 byggerier i Ørestad Syd.

Projekterne er foreløbig benævnt Lavetten, Ørestad Syd 3.2 og Ørestad Syd 3.3. Sjælsø Management varetager hele processen, lige fra markedsundersøgelser, projektudvikling, fastlæggelse af boligtyper, -størrelser og -indretning, baseret på mangeårige erfaringer inden for boligbyggeri. Derudover udføres projekteringsledelse af hele projekteringsteamet samt byggestyring og gennemførelse af byggeriet.

NB! Ørestad - nye planer og projekter for 10 milliarder kr. Afholdes d. 22. august 2017.

Projekteringsteamet på alle 3 projekter består af arkitektfirmaet Danielsen Architecture og rådgivende ingeniørfirma Sweco. Ved at have samme rådgiverteam på de 3 projekter opnås stor synergi og erfarings-udveksling projekterne imellem. Der bliver stor diversitet på arkitekturen på de 3 projekter, så man oplever et spændende og varieret arkitektonisk udtryk i bydelen.

Det første byggeri på byggefelt 3.3, blev påbegyndt i midten af februar 2017 og afleveres i 3 etaper i løbet af foråret 2019. Byggeriet udføres med en stor taghave på godt 1.500 kvm, som spænder over 3 etager. Facadeudtrykket varieres med mange facadespring og tre forskellige farver mursten med recesser.

NB! Rådgivers honorering og erstatningsansvar. KURSUS. Afholdes d. 24. august 2017.

- Byggefelt 3.3 i Ørestad Syd har en fantastisk placering i overgangen mellem fælleden og den tætte by, og med det aktive byrum langs Asger Jorns Allé som nærmeste nabo. Dette giver folk mulighed for at bo i en dynamisk hovedstad i rivende udvikling, samtidig med at de bor tæt på naturen. Naturen fra fælleden er i projektet trukket op oven på bebyggelsen, så der her etableres et grønt område med små oaser samt opholds- og legeområder. Det er således vigtigt, at den grønne tagflade integreres som en del af karréens arkitektur, så den er synlig for alle, og så den indgår som et visuelt rekreativt aktiv for bebyggelsen og bydelen, siger arkitekt Kasper Danielsen, Danielsen Architecture.

De øvrige 2 byggerier, Ørestad Syd 3.2 og Ørestad Lavetten, igangsættes med 6 måneders forskydning så aflevering og udlejning af boligerne vil forløbe kontinuerligt i 2019 og 2020.

Lavetten, udføres i ensartet murværk, med en markant skrående grøn tagflade. Byggeriet varierer fra 10 etager til 4 etager. Detailprojekteringen er i fuld gang og myndighedsandragendet er indsendt. Byggeriet forventes igangsat efter sommerferien 2017.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Afholdes d. 12. september 2017.

På byggefelt 3.2 er projekteringen netop igangsat og byggeriet forventes påbegyndt i foråret 2018.

Omkring 15-20 af Sjælsø Managements medarbejdere vil arbejde med at udvikle, projektere og byggestyre projekterne, som alle forventes udført i fagentreprise.

- Vi er meget glade for det samarbejde og den tillid, som Balder udviser. Alle hos Sjælsø Management opfatter byggerierne som ”vores egne” og vil gøre alt for at byggerierne overholder den kvalitet, tid og økonomi, som er aftalt med Balder, udtaler projektudviklingsdirektør Lars Jacobsen, Sjælsø Management.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter