Flere og flere bor alene. Over de seneste 30 år er der kommet 78 procent flere mandlige singler i Danmark og 44 procent flere kvindelige. I alt bor 1,18 million danskere alene (eventuelt sammen med mindreårige børn), heraf lidt flere kvinder end mænd. Kigger man på de store hovedstadskommuner København og Frederiksberg, går udviklingen dog den modsatte vej.

Alene de sidste 10 år er antallet af singler i København faldet fra 190.000 i 2006 til 177.000 i dag.

For at finde forklaringen er man nødt til at dykke yderligere ned i tallene og kigge på singlernes alder. Og så bliver det ganske tydeligt, at det i overvejende grad er de ældre singler over 70 år, der bliver færre af i København. Der er i dag stort set det halve antal singler over 70 år i forhold til i 1986, nemlig 31.000 nu mod 56.000 for 30 år siden.

NB! Udvikling for milliarder mellem København og Køge (Vestegnen). Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.

Der er flere forklaringer på, at især de ældre singlers antal falder i Københavnsområdet. Blandt andet den store udflytning til parcelhusene i 60’erne og 70’erne i kombination med de stigende boligpriser i København.

- Den generation, der flyttede i parcelhus for 50 år siden er simpelthen blevet i huset, forklarer EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

NB! Lyngby investeringer i byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 8. juni 2017.

- Samtidig med at vi bliver ældre, holder vi os også raske længere og har dermed bedre ressourcer til at bo i og vedligeholde hus og have. Endvidere er boligpriserne i København steget relativt mere end priserne i Københavns omegnskommuner, og mange konstaterer dermed et ”skævt” bytteforhold mellem hvad de kan få for deres hus i forstaden, og hvad de kan købe en ejerlejlighed for i centrum, uddyber han.

I København har man desuden i mange år prioriteret at tiltrække børnefamilier med satsning på børneinstitutioner, skoler og offentlig trafik, samtidig med at nybyggeriet generelt rummer flere større lejligheder, der appellerer til en familie fremfor en single.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 17. januar 2017.

- Man kan ikke komme udenom, at politikken har været en succes, men spørgsmålet er, om det er en politik der til gengæld næsten skræmmer de ældre ud af byen, siger Jan Nordmann.

- Vi kan i hvert fald konstatere, at over en 30-årig periode, er de ældres andel af befolkningen i København faldet fra at udgøre mere end hver 5. i 1986 til mindre end hver 10. i dag, slutter han.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder