Flere og flere seniorer i alderen 55+ ser fordelene i at bo sammen – og alligevel hver for sig. 50 nye boliger fordelt på 2 seniorbofællesskaber realiseres i et samarbejde mellem Albertslund Kommune og Boligselskabet AKB, Albertslund.

Omkring 200 borgere mødte torsdag den 8. juni 2017 op til et borgermøde på Albertslund Rådhus, hvor Boligselskabet AKB, Albertslund ved KAB, gjorde tilhørerne klogere på den proces, der ligger forud for, at 2 seniorbofællesskaber med hver 25 boliger står klar til indflytning i Roholmparken i Albertslund.

- I Albertslund Kommune har vi mange seniorer, der ønsker at flytte i noget mindre, hvor de kan vælge fællesskabet til. Det er afgørende, at vi skaber mulighed for at de seniorer, der går i flyttetanker, kan realisere boligdrømmen i Albertslund. Det gør det muligt for nye familier at flytte ind i dejlige villaer og store lejligheder i Albertslund, siger borgmester Steen Christiansen.

I Roholmparken er det planen at opføre boligerne som 1-plans lejligheder i 2-3 etages rækkehuse. Alle boliger bidrager med kvm til fællesarealerne. Projekteringen, der går i gang i efteråret 2017, skal skabe mulighed for, at de 2 seniorbofællesskaber kan dele fælles faciliteter, for på den måde at opnå størst muligt udbytte af de rum, der danner grundlag for at fællesskabet kan blomstre.

- I Boligselskabet AKB, Albertslund har vi haft stor succes med at opføre boligafdelingen Alberts Have, der tilbyder prisbillige rækkehuse med fokus på at minimere driften gennem et aktivt naboskab. Vi glæder os til at være med til at give fællesskabet et ekstra nyk, med de nye seniorbofællesskaber i Roholmparken, lyder det fra formand René Løfqvist.

Efter sommerferien trækker Albertslund Kommune i arbejdstøjet for at skabe det planmæssige grundlag for at etablere seniorbofællesskaber i Roholmparken. Den del af projektet kommer til at tage 1 år. KAB inviterer herefter borgerne ind til en proces, hvor den kommende beboergruppe fastlægges. Boligerne forventes at stå klar til indflytning i efteråret 2020.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS