Med salget af ”Den Blå Hal” i Middelfart kan første del af Trafikhavnens udvikling begynde. Køber er Selfinvest, som er investerings- og holdingselskab for Torben Østergaard-Nielsen og familie. Der skal opføres et mix af kontorbygninger og bolighuse på samlet 12.500 kvm.

Middelfart Kommune udbød i januar 2021 cirka 1/5 af Trafikhavnen til salg med henblik på at udvikle området til erhvervs- og boligbyggeri. Der kom 2 bud på det 10.600 kvm store areal i den østlige del af trafikhavnen. Lige nu dækker ”Den Blå Hal” en stor del af området, men dette rives ned for at gøre plads til boliger og erhverv under navnet ”Kabelbyen”.

- Med salget af ”Den Blå Hal” til Selfinvest er det første skridt taget i omdannelsen af Trafikhavnen til den nye og visionære bydel, som byrådet ønsker at skabe. Planerne for området skaber en naturlig overgang fra området omkring Turbinehallen og ind mod den nye bydel. Samtidig vil vi med de attraktive boliger kunne trække endnu flere borgere til Middelfart Kommune og dermed sikre fremtidens velfærd, siger borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen.

Fredericia de store projekter. Konferencen afholdes den 26. august 2021.

Der skal opføres en blanding af kontorbygninger og bolighuse på samlet 12.500 kvm, og tanken er, at området skal være åbent for offentligheden og danne en naturlig afslutning på havnepromenaden. Et af de største potentialer ved at omdanne Trafikhavnen til et nyt bykvarter er at skabe en mere sammenhængende fortælling på tværs af hele Middelfart Midtby.

Den nye bydel skal rumme en blanding af bolig, erhverv og rekreation, der skal sikre, at der liv og mennesker i området i alle døgnets timer.

Som lokalt bysbarn ligger projektet Selfinvests ejer, Torben Østergaard-Nielsen, meget på sinde. Ikke alene bor Torben Østergaard-Nielsen i Middelfart, men hans internationale koncern af virksomheder, USTC, har også hovedsæde i byen.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

- Det er mig magtpåliggende at være med til at sikre udviklingen af Middelfart. I min optik er det helt naturligt, at vi skal være med til at sikre trivslen for både forretningsdrivende og byens borgere – og turister der besøger os. Det glæder mig meget, at vi med projekt “Kabelby” kan være med til at videreføre Middelfarts historie som en vigtig og smuk havneby, siger Torben Østergaard-Nielsen, ejer af Selfinvest.

Ambitionen og målet for projektet er en såkaldt DGNB Platin bæredygtigheds-certificering.

Projekt ”Kabelbyen” er blot først trin i en flerårig proces om at gøre den eksisterende Trafikhavn langt mere levende. Middelfart Kommune har udskrevet en visionskonkurrence om de resterende områder, og vinderen af den proces udpeges til august 2021. Samtidig udarbejdes en ny lokalplan for området, som forventes klar 1. januar 2023, hvorefter første spadestik til ”Kabelbyen” kan tages.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030