Sampension Liv og Solstra Capital Partners har solgt det markante kontorkompleks Aksen - House of Business til pensionskasserne DIP og JØP. De 2 ejendomme ligger på Hedeager 42 og 44 i Skejby, den nordlige bydel i Aarhus, og er på henholdsvis 32.000 og 30.000 kvm.

Mens den ene ejendom huser vindmøllekoncernen Vestas’ domicil, er den anden en moderne multi-bruger ejendom med lejere som Alm. Brand, Cloudeon, KMD og Roku.

Sampension var hovedinvestor i konsortiet bag ejendommene, mens Solstra med deres særlige kompetencer indenfor drift og udvikling af ejendomme, også var udvikler og rådgiver for konsortiet udover deres rolle som investor. Parterne købte ejendommene i februar 2017 af Vestas og har siden da gennemført en række værdiforøgende aktiviteter og forbedringer, tiltrukket nye lejere og rebrandet hele komplekset.

NB! Jylland: Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 31. januar 2019.

- Salget sker nu, fordi vi er i mål med vores forretningsplan. Da markedet samtidig har udviklet sig særdeles gunstigt, valgte vi at sælge ejendommene via en struktureret udbudsproces til en række udvalgte danske og udenlandske investorer og kan nu se frem til en 3-cifret milliongevinst til fordel for kunderne i Sampension, siger investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen, Sampension.

Efter salget har Sampension fortsat investeret 18 milliarder kr. i ejendomme og ejendomsfonde både herhjemme og i udlandet.

DIP og JØP indgår i etadministrationsfællesskab og forvalter samlet 120 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND