Danskernes appetit på at købe parcelhuse er stor. På 3 år er salgstiden faldet 1 måned, og tempoet ser ud til at fortsætte.

Der bliver mindre og mindre plads til betænkning for landets huskøbere, for de sidste 3 år er der barberet en måned af den tid, det tager at sælge en villa, og fra juni 2018 ti juni 2019 er der pillet godt 14 dage af salgstiden. Det viser tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret. I dag tager det i gennemsnit således 154 dage at sælge en bolig i Danmark.

- De faldende salgstider er resultatet af den højkonjunktur, vi befinder os i øjeblikket, hvor de lave renter bliver ved med at sætte nye rekorder, siger Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig.

Ifølge Peter J. Mattsen vil salgstiderne sandsynligvis fortsætte med at falde nogle måneder endnu, før de begynder at stige igen.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

- Salgstiderne falder og stiger i løbet af året, så de lavest i efteråret og højst i det tidligere forår, hvor der igen begynder at komme mere aktivitet på boligmarkedet. Så hvis de sidst 3 års tendenser fortsætter, vil vi formentlig se, at i løbet af de næste par måneder vil falde yderligere et par uger, siger Peter J. Mattsen.

Om salgstiderne er tæt på et foreløbigt lavpunkt, afhænger ifølge Peter J. Mattsen af udviklingen i dansk økonomi, men han ser ikke umiddelbare tegn på, at salget af parcelhuse skulle være tæt på et gearskifte.

- Danskernes appetit på at købe parcelhuse er stor, og der bygges flittigt, men kommer der for eksempel knaphed på materialer eller arbejdskraft, kan det påvirke udbuddet og dermed også salgstiden, fordi der vil være færre huse at vælge imellem, men der er stadig et stykke vej ned til de laveste salgstider, som vi så i 2006, hvor det kun tog lidt over hundrede dage at sælge et hus, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.