Den gennemsnitlige salgstid for villaer og rækkehuse lå i 1. kvartal 2019 med 163 dage på det laveste niveau for perioden i de seneste 9 år.

Oplandet til København er der, hvor det går allerhurtigst med hussalget: I toppen ligger Greve Kommune med et gennemsnit på 83 dage, efterfulgt af Brøndby og Tårnby, hvor det begge steder tager omkring 85 dage at finde en køber.

Derimod tager det længst tid at sælge et hus i Morsø Kommune i det nordjyske. Her er villaerne i gennemsnit til salg i 404 dage, før de bliver handlet. Det skriver Boliga.dk.

Også i Lemvig Kommune tager det med en gennemsnitlig salgstid på 367 dage over et år at få solgt et hus.

Fyn i front
Det er ikke en ny tendens, at det tager betydeligt længere tid at sælge husene i kommunerne længere væk fra storbyerne - men der er en ny udvikling på vej, der især har gjort sig bemærket på Fyn.

NB! Odense: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. december 2019.

Assens Kommune har oplevet den største fremgang på landsplan med et fald i salgstiden på hele 44 procent i forhold til sidste år. Lige efter kommer Nyborg Kommune med et fald på næsten 35 procent.

-  Det er jo historien om boligmarkedsopsvinget, der har spredt sig fra hovedstadsområdet, siger Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit, til Boliga.dk.

- Fyn har i en årrække haltet lidt bagefter ikke bare Sjælland, men også områderne omkring Aarhus og Aalborg i Jylland. Nu er opsvinget nået til øen og helt til Assens på Sydfyn, hvor naturen tiltrækker mange købere, men vigtigst af alt, så er husene stadig til at betale med en normal indkomst i forhold til andre steder i landet, siger hun.

Nyborgs oplagte beliggenhed for pendlere er sammen med det lave prisniveau - ifølge Mira Lie Nielsen - medvirkende til, at salgstiden er faldet så meget netop her.

Andre kommuner, hvor salgstiden er faldet med over 30 procent, er Haderslev, Ringkøbing-Skjern og Vejen. Her tager det ifølge Boliga.dk i gennemsnit 217, 202 og 179 dage at sælge et hus.

Se, hvor lang tid det tager at sælge et hus i dit område her.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS