Salget af projektlejligheder er på landsplan faldet med 34 procent, mens det i København og Aarhus er faldet med henholdsvis 50 og 48 procent. Det skal tages alvorligt, lyder det fra boligøkonom.

Ifølge Børsen viser tal fra Boligsiden.dk, at salget af projektlejligheder i København er faldet 50 procent i København og 48 procent i Aarhus, mens det set over hele landet er faldet 34 procent, når man sammenligner de første 7 måneder i 2019 med de samme måneder i 2018. 

- Projektlejligheder er derfor ofte første varsel om, at noget har ændret sig på lejlighedsmarkedet, og når antallet af projektkøb falder med 50 procent, er det et tegn, der skal tages alvorligt, siger Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea Kredit, til Børsen.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Konferencen afholdes d. 26. november 2019.

I København blev der solgt 169 projektlejligheder i årets første 7 måneder i år, mens tallet for samme periode sidste år lød på 338. I 2017 blev der i samme periode solgt 720 projektsalgslejligheder, skriver Børsen. Boligsiden registrerer ifølge avisen ikke, hvor meget af projektsalget der udlejes.

En sag i Aarhus viser dog, at det også kan vanskeligt at få lejet lejlighederne ud. Ejendomsselskabet Engparken Risskov har fået bygget 59 lejligheder i Risskov og lokker ifølge Lokalavisen Aarhus med 3 måneders gratis husleje. Der er både 2-, 3- og 4-værelses lejligheder, og især de to førstnævnte er røget væk, mens der stadig er 4-værelses lejligheder ledige.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.