Boligforeningen HAB, afd. 59 ønsker at opføre et nyt seniorbofælleskab i Haderslev med 66 almene familieboliger. HAB har valgt RUM som totalrådgiver på projektet, som skal certificeres til DGNB Guld. RUM står i spidsen for det vindende team

RUM har i samarbejde med Oluf Jørgensen rådgivende ingeniører og Green Sustainable Landscape vundet opgaven om 66 nye, almene familieboliger i Haderslev. Holdet skal i samarbejde med bygherre foretage optimeringer og forbedringer af det nuværende skitseprojekt som er tegnet af Vallentin Haugland, og derefter stå for projekteringen og opførelsen af boligerne og udenomsarealerne.

Boligerne opføres ifølge en pressemeddelelse fra RUM i Haderslev Vestby, hvor der i dag er fabriks- og lagerbygninger, som tidligere var ejet af F. Engel. Det tidligere erhvervsområde omdannes til et nyt blandet boligområde med i alt cirka 134 boliger.

"Idéen er at det nye boligområde Engelparken skal være et blandet boligområde. Boligerne opføres derfor i forskellige ejerformer, typer, størrelser mv., som skal invitere til og underbygge et mangfoldigt område i Haderslev by", skriver RUM.

Konferencen "JYLLAND: SENIOR-bofællesskaber - 80.000 potentielle - ideer, udvikling og byggeri" afholdes den 8. september 2020.

"Der opføres i alt 6 punkthuse i 4 og 5 etager. Boligerne opføres som et seniorfællesskab med tilførende fælleslokale, hobbyrum og gæsteværelser. Derudover etableres der depotrum i terræn og 71 parkeringspladser. Der etableres udendørs fællesarealer, hvor der vil være mulighed for at opholde sig, med blandt andet grillplads, borde og bænke og eventuelt aktiviteter", skriver RUM.

Ifølge tegnestuen henvender boligerne til beboere der er over 50 år. De 66 boliger opføres i forskellige boligtyper, og arkitekturen tager afsæt i funkisstil med selvstændige terrasser, altaner eller tagterrasser.

Projektet skal DGNB Guld certificeres, og RUM vil indgå som aktiv medspiller på at opnå certificeringen i opstart, design og byggefase, samt ved opfyldelse af dokumentationskrav. RUM vil i samarbejde med HAB og bygherrerådgiver KUBEN Management udforme en bæredygtighedsplan som løbende skal evalueres.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder