I løbet af 2022 kommer 20.000 kvm boliger i eksisterende bygninger, 20.000 kvm boliger i nybyggeri og 18.000 kvm til erhverv og offentlige funktioner i udbud.

Roskilde Kommune overtager den vestlige del af Sankt Hans den 1. april 2022. Kommunen indgik i september 2020 aftale med Region Hovedstaden om at overtage det 400.000 kvm stort areal med knap 44.000 kvm bygninger for 105 millioner kr.

Senere på året starter udbuddet af de første bygninger. Plan- og Teknikudvalget anbefaler, at de mange kvm både kommer til at indeholde 25 procent almennyttige boliger.

- Vi skal sikre, at Sankt Hans som et nyt byområde med cirka 400 boliger får plads til alle aldre og indkomstniveauer. Derfor ønsker vi 25 procent almennyttige boliger. De gamle bygninger skal også rumme erhverv og aktiviteter, så der kommer liv i det nye kvarter, siger den nye formand for Plan- og Teknikudvalget, Claus Larsen.

Udvikling af fredede og bevaringsværdige bygninger. Konferencen afholdes den 17. november 2022.

Det samlede etageareal på Sankt Hans bliver 58.000 kvm. De bliver fordelt på 20.000 kvm boliger i eksisterende bygninger, 20.000 kvm boliger i nybyggeri og 18.000 kvm til erhverv og offentlige funktioner. De almene boliger forventes primært at blive placeret i eksisterende byggeri.

Boligerne vil først og fremmest være etageboliger, men der er også udpeget muligheder for tæt-lavt byggeri samt flerfamiliehuse. Nybyggeriet erstatter de bygninger, der ikke er bevaringsværdige.

Sådan udvikles fredede boliger og erhverv. Konferencen afholdes den 1. juni 2022.

Det, Plan- og Teknikudvalget har behandlet nu, er en strategi for boligtyper på Sankt Hans. Den fastlægger fordelingen af boligtyper og foreslår rækkefølgen for de første udbud på Sankt Hans.

Strategien er en del af forarbejdet til en rammelokalplan, som Plan- og Teknikudvalget til marts 2022 forventes, at sende i 8 ugers høring. Materialet udgør det samlede plangrundlag, der skal føre frem til salg af de første byggerier på Sankt Hans i 2022.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS