Boligselskabets Sjælland skal nu renovere Ringparken, som har 593 boliger i 3 bebyggelser. Herudover beboerhus og beboerhotel. Interesserede entreprenører skal melde sig inden 10. januar.

Ringparken er en almen boligafdeling under Boligselskabet Sjælland. Bebyggelsen består af 593 boliger i 3 bebyggelser på  Ringparken 2-50 og Søndre Ringvej 34-84 i Roskilde.

Renoveringen udbydes i 2 etaper:

- 1. etape indeholder de røde blokke og beboerhus,

- 2. etape indeholder de gule blokke, Søndre Ringvej og materielgård. 

Etape 1, de røde blokke der hver består af 3 opgange, indeholder i grove træk udskiftning, opretning og isolering af tagflader inkl. spidskviste og ovenlys, isolering og skalmuring af gavle, omfugning af facader, isolering af altanranker, nye altaner, nye vinduer og døre, etablering af ny ventilation, lidt el-arbejder, samt etablering af forhaver og diverse terrænarbejder. Alle opgange er beboet under arbejdet. Beboerhus og beboerhotel have udskiftning, opretning og isolering af tagflader.

Anden etape er opdelt i 2.1 og 2.2.

Etape 2.1, de gule blokke der hver består af 2 opgange, indeholder i grove træk udskiftning, opretning og isolering af tagflader inkl. spidskviste og ovenlys, isolering og skalmuring af gavle, omfugning af facader, isolering af altanranker, nye altaner, nye vinduer og døre, etablering af ny ventilation og varmeanlæg, lidt EL-arbejder, samt etablering af forhaver og diverse terrænarbejder. Dette gælder for alle opgange.

I 6 opgange udføres boligsammenlægninger, hvor 3 lejligheder ombygges til 2 lejligheder pr. etage. Dette foregår i ranker af hele opgange. Disse ombygninger indeholder mindre konstruktive ændring, installationsskakt, nye køkkener og baderum. Disse opgange er ikke beboet under ombygning.

Etape 2.2, Søndre Ringvej, indeholder først etablering af helt ny materielgård, og derefter i grove træk udskiftning af tagpapflader inkl. ovenlys, isolering af facader med isolering og beklædningstegl, nye lette facadepartier af aluminium, udskiftning af vinduer og døre, etablering af ny ventilation og varmeanlæg, El-arbejder og diverse terrænarbejder. Dette gælder for alle de 3-etagers opgange i N-blokke langs Søndre Ringvej, som er beboet under ombygning.

De udvendige arbejder gælder også for V-blokke som ligger vinkelret på Søndre Ringvej, men indeholder også en hel række indvendige arbejder i alle 5 etager.

Her skal etableres tilgængelighedsboliger. Først og fremmest skal der etableres niveaufri adgang til boliger og nødvendig venderadier i boligerne. Dette indebære etablering af 11 elevatorer i 11 opgange ud af 15. Konstruktive ombygninger med nye beton elementer, stålkonstruktioner og nye stabiliserende teglvægge. Etablering af dørhuller og åbninger, forstærkninger af dæk, nye installationsskakte, køkkener og baderum. Hertil kommer følgearbejder som maling og rørkasser. Disse blokke er ikke beboet under ombygningen.

 

Renoveringen forventes at strække sig i perioden frem til slutningena af 2025.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter