Der er optaget 5.282 på ingeniøruddannelserne, hvilket er 332 flere end 2014. Det svarer til en stigning på 7 procent. 4 procent flere er kommet ind på civilingeniøruddannelserne, mens 9 procent er flere er kommet ind på diplomingeniørstudierne.

En prognose, som IDA og DI har lavet for Engineer the future viser, at dansk erhvervsliv i 2025 vil mangle 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabelige kandidater, fordi der bliver uddannet for få i forhold til arbejdsmarkedets behov. Prognosen viser også, at hvis ingeniørmanglen alene skal løses ved øget optag, så skal der 50 procent flere ind på ingeniøruddannelserne.

I dag blev der ifølge IDA taget et skridt i den rigtige retning med en stigning på 7 procent i antallet af optagede på ingeniøruddannelserne.

NB! Nyt Bygningsreglement fra 1. august - ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 27. oktober 2015.

- Det er på alle måder godt, at endnu flere unge vælger den teknologiske og naturvidenskabelige vej og har opdaget, at uddannelser indenfor disse felter er en efterspurgt vare på arbejdsmarkedet og vejen til en spændende karriere. Dansk erhvervsliv har brug for al den tekniske og naturvidenskabelige trækkraft, vi overhovedet kan få, siger Frida Frost, der er formand for Ingeniørforeningen.

IDA oplyser, at optaget på civilingeniøruddannelserne siden 2007 steget med 77 procent, og diplomingeniøruddannelserne er steget med 99 procent. Til sammenligning er optaget til alle de videregående uddannelser steget med 49 procent i samme periode.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland