Den 1. juni 2016 kunne man vælge mellem 4.966 grunde spredt ud over hele landet Dt er over 50 flere end den 1. juli 2015, hvor udbuddet ellers var rekordhøjt.

Ifølge nye tal fra Boliga er der flere helårsgrunde udbudt til salg end nogensinde før. Morten Skak, der forsker i boligøkonomi på Syddansk Universitet, mener, at det blandt andet kan skyldes optimisme på boligmarkedet.

- Jeg tror, det er en kommune-reaktion på, at markedet har bedret sig. Det er efterhånden sådan, at det går lidt bedre bredt i landet. Det tyder på, at kommunerne har besluttet, at det er vigtigt at få signaleret, at de har grunde, så de kan tiltrække nogle potentielle nye indbyggere, siger Morten Skak til Boliga.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 19. januar 2017.

Den gennemsnitlige kvm-pris er nede i 691 kr. - til sammenligning kostede en kvm i marts 2008 991 kr. Morten Skak mener, at de lave priser kan vippe efterspørgslen hen mod grundene, selvom beliggenheden kan være en udfordring.

- Problemet er ofte, at nye grunde typisk har en ringere beliggenhed - altså de ligger mere decentralt end de gamle grunde. De fleste vil foretrække en beliggenhed på de gamle grunde, men det kan så være, at det hus, der ligger der, er forkert i forhold til præferencer, siger han.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Seminaret afholdes d. 30. november 2016.

- Og så vil der være forholdsvis flere, der hellere vil købe en grund og bygge et hus, som de vil have det, og som er nyere og mere energiøkonomisk, tilføjer Morten Skak.

Størstedelen af de udbudte helårsgrunde ligger i Region Midtjylland, og her er der specielt gode chancer for at få fat i en grund i Silkeborg og Randers, der står for en god bid af de mere end 1.800 udbudte grunde i regionen.

NB! Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Seminaret afholdes d. 6. december 2016.

Også Region Syddanmark er med fremme, når det gælder udbud af helårsgrunde, og her er det især trekantsområdet med Kolding, Vejle og Fredericia, der trækker det samlede antal i vejret.

Til gengæld skal man lede noget længere i Region Hovedstaden, hvor der kun er lidt mere end 200 grunde til salg i øjeblikket.

Det er dog ikke kun dem, der leder efter helårsbolig, som skal være opmærksomme på det store antal grunde til salg. Antallet af fritidsgrunde, der blandt andet kan bruges til at opføre et sommerhus, er således også på et ganske højt niveau.

NB! Skanderborg - investeringer og byudvikling for 16 milliarder 2017-2027. Konferencen afholdes d. 2. februar 2017.

Den 1. juni 2016 var der 1.475 fritidsgrunde at vælge mellem, og det tal har ikke været højere end i september 2009, hvor 1.484 styk var tilgængelige på markedet. Kvm-prisen for fritidsgrunde er 326 kr., mens den var 536 kr. i maj 2008, inden finanskrisen ramte.

Du kan se alle udbudte helårsgrunde her samt fritidsgrunde her.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS