Juli 2021 bød på et stigende antal overnatninger på hoteller og feriecentre, mens campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne oplevede et fald i antallet af overnatninger sammenlignet med året før.

I juli 2021 var der ifølge Danmarks Statistik 2,5 millioner overnatninger på hoteller og feriecentre, hvilket er en stigning på 7 procent eller 172.000 flere overnatninger i forhold til juli 2020. Det skyldes hovedsageligt en stigning i antallet af danske overnatninger, som steg med 153.000 overnatninger i perioden.

Det samlede antal danske overnatninger på hoteller og feriecentre nåede dermed op på 2,2 millioner, hvilket er rekord siden statistikkens start i 1992. Antallet af udenlandske overnatninger steg med 5 procent i juli 2021 sammenlignet med juli 2020. Stigningen i juli skal ses i lyset af den store nedgang i overnatningerne på hoteller og feriecentre i 2020 på grund af coronarestriktioner, oplyser Danmarks Statistik.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Campingpladserne oplevede i juli 2021 et fald på 1 procent sammenlignet med året før, hvilket svarer til 61.000 færre overnatninger. Dette skyldes udelukkende et fald i de udenlandske overnatninger på 9 procent. Faldet i antallet af udenlandske overnatninger skyldes et fald i de tyske og norske overnatninger. Samtidig var antallet af danske campingovernatninger med 3,5 millioner det højeste i over 20 år.

De samlede overnatninger i juli 2021 var, med en stigning på 1 procent på samme niveau som juli 2020. Hotellerne oplevede en stigning på 11 procent, hvilket svarer til 173.000 overnatninger, imens feriecentrene var på samme niveau som sidste år. Stigningen i antallet af overnatninger på hoteller i 2021 var dog ikke nok til at bringe overnatningerne tilbage på niveauet fra før coronavirus.

Både campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne oplevede et fald i antallet af overnatninger, hvor vandrerhjem oplevede det største procentuelle fald på 4 procent svarende til 9.500 overnatninger.

Når der korrigeres for normale sæsonudsving steg det samlede antal overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem med 32,4 procent fra juni til juli 2021.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS