Flertallet af danske boligejere slap let fra de økonomiske konsekvenser ved coronaen, da den ramte Danmark i foråret 2020. Under pandemien har der været rekordfå tvangsauktioner, og vi skal tilbage til 2007 for at finde et så lavt antal tvangsauktioner blandt villaer, lejligheder og sommerhuse.

Det er efterhånden sjældent, at danske boligejere må gå fra hus og hjem, fordi boligen ryger på tvangsauktion. Og det billede har coronavirussens indtog ikke ændret på.

Siden coronaen kom til Danmark i marts 2020 og frem til juli i år er der i alt bekendtgjort 1.969 tvangsauktioner på tværs af villaer, ejerlejligheder og sommerhuse. Det svarer til et gennemsnit på 116 tvangsauktioner om måneden i perioden. Også de foregående år viser en generelt faldende tendens, viser beregninger fra Nybolig baseret på data fra Danmarks Statistik.

Kollektive boformer: bofællesskaber og andre alternative boformer. Konferencen afholdes den 26. oktober 2021.

Faktisk skal vi helt tilbage til årene før finanskrisen for at finde en periode med tilsvarende få tvangsauktioner. Ifølge Nybolig skyldes udviklingen især den hurtige omstilling af samfundet sidste forår.

- Coronaen sendte kortvarige chokbølger gennem Danmark, da den som en helt ukendt omstændighed skyllede ind over vores liv sidste forår. Men vi tilpassede os hurtigt, og hundredtusindvis af danskere forsatte fra den ene dag til den anden arbejdet fra hjemmet. På den måde kunne samfundsøkonomien hurtigt rejse sig, og danske boligejeres privatøkonomi blev forskånet, siger Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.

Lagerbeskatning af fast ejendom. Kurset afholdes den 30. september 2021.

Indtil videre er i alt 624 boliger endt på tvangsauktion i 2021 svarende til et gennemsnit på 89 tvangsauktioner om måneden. Hos Nybolig forventer man, at antallet af tvangsauktioner fortsat vil være lavt i den kommende tid.

- Efter en kort periode med stigende ledighed sidste forår, er beskæftigelsen tilbage i god gænge, og vi befinder os i et solidt økonomisk opsving. Derfor er der ikke udsigt til, at danske boligejere i den nærmeste fremtid vil få sværere ved at betale terminerne – tværtimod, siger Alexander Falck Winther.

Jylland: Moms og skat ved ejendomsprojekter - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes den 7. oktober 2021.

I landets godt 220 Nybolig-forretninger gør ejendomsmæglerne meget ud af at komme med realistiske råd, når de hjælper danskere på boligjagt. Og som boligejer gør man klogt i at række ud efter hjælp i tide.

- Det har omfattende konsekvenser for hele familien, hvis boligen må tvangssælges. Derfor er det altid klogt at gå i dialog med ens kreditorer, hvis man vil afværge en skræntende udvikling, inden boligen når tvangsauktion, siger Alexander Falck Winther.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.