Nye tal sætter en tyk streg under væksten i Aarhus. Mere end 6.500 nye arbejdspladser er der kommet til på et enkelt år. Det er rekord i Aarhus.

Det var en af nyhederne i borgmester Jacob Bundsgaards tale til de 600 erhvervsfolk, der den 10. januar 2018 deltog i den årlige nytårsbriefing på rådhuset. Det er tal fra Danmarks statistik, der for alvor sætter en streg under den vækst, der disse år sker i Aarhus. Helt præcist 6.562 flere arbejdspladser er det blevet til på ét enkelt år, svarende til en vækst på 3,6 procent.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over tallene, men at Aarhus har momentum skal også udnyttes til at få endnu flere i beskæftigelse – og især dem på kanten af arbejdsmarkedet.

NB! Jylland: Udstykning og ejendomsdannelseKurset afholdes d. 21. august 2018.

- Jeg kan kun glæde mig over, hvor godt det går i Aarhus. Men væksten stiller også krav til os. Fra kommunalt hold skal vi holde fokus på fortsat at udvikle virksomhedernes rammebetingelser, men det er også nu erhvervslivet har mulighed for at påtage sig et endnu højere socialt ansvar og skabe plads til dem, der indtil nu har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er nu, hvor det går godt, vi skal have alle med! Også af hensyn til fortsat vækst og udvikling – når vi nu ved, at én af de ting der følger af et opsving hurtigt kan blive mangel på kvalificeret arbejdskraft, siger borgmesteren.

Særligt indenfor brancherne Handel, Transport og Erhvervsservice har der været fremgang, så antallet af arbejdspladser i Aarhus Kommune pr. september 2017 blev på 190.396.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS